Välipäivinä meillä herkuteltiin ystävien ja sukulaisten kanssa. Alla suklaakakun ja piparipullien leivontaa...
Suklaakakku
tehty tummasta kakkupohjasta
kostutettu vaniljamaidolla
välissä vadelmahilloa, banaania ja Kinuskikissan suklaatäytettä, johon upotettu jäisiä vadelmia.
Pinnalle joko valmista suklaakermavaahtoa tai kaakaojauheella maustettua kermavaahtoa.
(esim. 2,5 dl Flora vispiä ja 5 rkl O´boy -kaakaojuomajauhetta)
Täytän kakun aina edellisenä päivänä, jotta se ehtii kosteutua ja maustua riittävästi. Kakku jääkaappiin ja usein asetan vielä levyn kakun päälle painamaan pinnan tasaiseksi.
Alla kuva seuraavalta päivältä.
Sitten kermavaahtoa pintaan, suklaarouhetta päälle ja lopuksi pursotukset päälle ja reunoille.
Viimeisestä palasta muistin napata vielä leikkaus-kuvan... :)
Suklaan ystäville! :)
Piparipulla
Piparipullassa maistuu joulu.
Tekemiseen tarvitaan pullataikina ja piparitaikina.
Helpointa on ostaa kaupan valmispiparitaikina, mutta voit tehdä sen myös itse.
Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 1,5 l vehnäjauhoja
150-200g voita
Kädenlämpöinen maito, johon liotetaan hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisätään kananmuna vatkaten. Lisätään jauhoja vähitellen samalla koukkuvatkaimella taikinaa alustaen, lisätään pehmeä voi loppuvaiheessa. Kohotetaan liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min.
Kaulitaan pullataikina levyksi.
Päälle ohueksi kaulittu piparitaikinalevy.
Pyöritetään rullaksi, josta otetaan n. 2 cm viipaleita esim. viinerivuokiin.
Kohota vielä n. 30 minuuttia liinan alla.
Voidellaan kananmunalla, päälle raesokeria.
Paistetaan 225 asteessa kypsiksi.
Piparitaikinaa jäi hieman yli,
joten lopputaikinasta tein pikkupullien päälle vielä piparitähdet.
Mmmm, herkullista!
Satu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti