Heips!
Tänä talvena on itse tehty siemen-näkkileipä ollut jonkinlainen hitti.
Olen nähnyt tosi monta erilaista ohjetta.
Itse tein näkkärini lasten päiväkodista saadulla ohjeella.
Lapset oli isänpäivälahjaksi leiponeet isille voimanäkkäriä ja oli niin hyvää, että oma satsi piti tietysti laittaa tulemaan. Tässä se nyt teillekin jaettuna.
Siemennäkkäri
(kaksi pellillistä)
1dl kaurahiutaleita
3,5dl spelttijauhoja
4dl siemeniä (auringonkukan, pellavan, seesamin)
2 tl suolaa
1 dl öljyä
2,5 dl vettä
Aineet sekoitetaan keskenään
ja levitetään ohueksi levyksi kahdelle pellille
Paistetaan 200 asteessa 15min ajan.
Tosi helppoa ja ihanan makuista. Paahdettujen siementen maku on kyllä niin mahtava!
Omasta kaapista ei löytynyt auringonkukan siemeniä, sen vuoksi oma näkkärini koostui vain pikkusiemenistä...
Pakkasterkuin,
Satu
Siemennäkkäri on kyllä niin herkkua ja sitä tehdään meillä paljon ja nautitaan juustojen kanssa. Hyväähän se on ilman juustoakin. Isäntäkin on innostunut sitä töissä tekemään iltaisin työkavereilleen. Tämä onkin vähän erilainen näkkäri, mitä itse teen, joten pitäisikin kokeilla myös tätä. Liisa
VastaaPoistaLuulen, että kaikki siemeniä sisältävät leivät ja näkkärit on maukkaita, ero tulee sitten lähinnä leipien rakenteen suhteen... :) Ihanaa, kun mies leipoo... meillä sellaista ei ookaan vielä nähty. :)
PoistaNäyttääpä herkulliselta, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaOn tosi herkkua. Suosittelen! :) Mukavaa, kun kävit vierailulla. :)
Poista