torstai 13. syyskuuta 2018

Ihana Baileys-juustokakku

Heissan!

Mikäli tykkäät Baileys-likööristä, niin tässä sinulle hyvä resepti... :)


Pohja reseptille on Kinuskikissan blogista (täällä), mutta hieman muokkailin ohjetta.
Tuli muuten ihanan pehmeä kakku, suosittelen!

Perinteiseen tapaan, kermalikööriä oli pakko lisätä reseptiin enemmän kuin ohjeessa luki...
ja aivan huippuhyväähän siitä tuli... :)


Ihana Baileys-juustokakku

Pohja ja reunat:
235g kaurakeksejä
125g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
1 dl tomusokeria
2 prk (á 250g) marcarpone-tuorejuustoa
2 valkuaista
0,25 dl hienoa sokeria
1,5 dl Baileys-likööriä

Vuoraa 24cm irtovuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat öljyllä tai laita reunakalvo. Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 


Laita liivatelehdet likoamaan. 
Vaahdota Flora vispi ja lisää sekaan tomusokeri. 
Notkista tuorejuusto ja lisää seokseen. 
Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja hieno sokeri kovaksi vaahdoksi ja 
lisää käännellen seoksen joukkoon. 
Kiehauta Baileys-likööri kattilassa (mikäli haluat haihduttaa alkoholin) ja 
sulata liivatelehdet joukkoon. 
(jos haluat holipitoisen kakun, niin kuumenna likööriä vaan sen verran, että liivatteet sulavat)
Jäähdytä likööriseosta hieman ja kaada se lopulta ohuena nauhana kokoajan muuta seosta sekoittaen kerma-mascarpone -seoksen joukkoon. 
Kaada pohjan päälle hyytymään väh. 3-4 tunnin ajaksi.
Koristele haluamallasi tavalla.


Baileys-kakkua tarjoiltiin tyttären synttärijuhlilla, alla vielä kuva tarjoilupöydästä.


Jos kaapistasi löytyy pullo kermalikööriä, niin pistäppä leipoen... :)
Mukavaa loppuviikkoa ihmiset!

Satu

4 kommenttia: