Heippa.
Muutamaan otteeseen olen leiponut meidän perheen maidottomalle tätä kääretorttua
ja se on kyllä hänen ehdoton lempparinsa.
Kääretorttupohja on leivottu Kinuskikissa ohjeella, mutta pohjassa oleva voi on korvattu margariinilla. Linkki ohjeeseen täällä.
Em. ohjeessa kääretorttu rullataan "pohjapuoli" ylöspäin, jolloin kuviot tulevat näkyviin.
Pinnasta tulee myös paljon kauniimpi näin, jatkossa rullaan kyllä "kuviottomatkin" kääretortut tällä tavoin. Pienen pieni vaaramomentti tietysti piilee siinä, että tuota levyä täytyy kääntää kahteen kertaan, ettei se tipahda tai halkea... :)
Maidoton mansikkatäyte:
2,5dl Aito kaurakermaa
2 dl soseutettua mansikkaa
1 dl mansikkahilloa
4 liivatelehteä
0,25dl tiivistemehua
Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota kaurakerma kovaksi vaahdoksi. Soseuta mansikat ja valuta ylimääräinen neste pois. Lisää mansikkasose ja mansikkahillo kaurakermavaahtoon ja tarkista makeus. Lisää tarvittaessa sokeria. Sulata liivatteet tiivistemehuun ja lisää täytteen sekaan ohuena nauhana valuttaen, täytettä samalla sekoittaen.
Levitä seosta kääretortun kuviottomalle pinnalle siten, että etureunassa on reilummin täytettä ja takareunasta useampi cm ilman täytettä.
Rullaa varovasti rullalle ja aseta jääkappiin jähmettymään.
Huom. täytettä tulee sen verran reilusti, että riittäisi melkein kahteen rullaan.
Itse tein ylijääneistä täytteistä ja mansikkasoseista jälkkärit.
Kuvan suklaamousse on tehty maidottomasta suklaasta ja kaurakermasta sekoittaen.
Maistuu myös "normiruokavaliota" noudattaville!!
Satu
Aika veikeä tuo kuvioitu kääretorttu, en ole vielä itse uskaltanut kokeilla vastaavaa... Mukavaa viikonjatkoa :)
VastaaPoistaHauska,erikoinen:)
VastaaPoistaTeen paljon kääretorttuja,kokeilen tuota koriste ideaa.
Kiitos ,vinkistä,ja linkistä:)))
Herkkua on tuo jälkkärikin.
Kauniita syyspäiviä!!!