tiistai 1. elokuuta 2017

Marjapiirakka gluteeniton

Heips!

Löytyipäs hyvä marjapiirakkaohje valion sivuilta, täältä.
Tämä on itse asiassa mamman marjapiirakan ohje, mutta jauhoina on käytetty gluteenittomia jauhoja. Jos siis haluat tehdä "tavallisen" marjapiirakan, niin vaihda vehnäjauhot gluteenittomien tilalle.


Marjapiirakka 
24cm vuokaan

100g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (käytin Sunnuntai)
1 tl leivinjauhetta

päälle:
4dl marjoja
1 prk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita leivinjauhe gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää jauhoseos sihdaten taikinan joukkoon. Taikinasta tulee pehmeän tahmeaa, se kannattaa levittää ensi lusikalla 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja sitten jauhoisin sormin muotoilla vuoan muotoon.


Levitä marjat pohjan päälle.


  Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään ja kaada marjojen päälle. 


Paista 200 asteessa n. 30min.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.


On erinomaista myös jääkappikylmänä.

Nyt on sopiva hetki leipoa loput pakkasen marjat piirakan muotoon... :)

Satu


8 kommenttia:

  1. Oi namskis, näyttääpä hyvältä! Ihanan retro tuo alimman kuvan lautanen :)

    VastaaPoista
  2. Marjapiirakat on niin hyviä! Nam!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä, namskis. Rahka-kermaviili antaa kyllä hyvin mehevyyttä.
    Terkuin Katja http://paleredrose.blogspot.fi Tervetuloa vastavierailulle! ☘️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun poikkesit, täytyypä käydä kurkistamassa myös sinun blogia... :)

      Poista
  4. Voi, tämä on niin hyvä resepti, aivan on jäänyt unohduksiin kun jokas puolelta pursuaa reseptiä toisensa perään :) Kiitos muistutuksesta.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...