perjantai 13. syyskuuta 2019

Minttusuklaakakku

Heippa!

Muutama viikko sitten olin itsekseni yhden viikon lomalla. 
Lapset koulussa ja mies töissä...
Ihana hiljaisuus koko talossa... 
...niin no, ainakin muutaman tunnin ajan, eihän noiden mukuloiden koulupäivät kovin pitkiä ole.


Päätin leipasta jotakin herkkua loman lopuksi, tuotoksena minttusuklaakakku, joka tuhottiin perheen kanssa ihan helposti yhdessä viikonlopussa...
...kuka niitä kaloreita laskee... 😊 hyvää oli!!


Minttusuklaakakku

Leivo tumma kakkupohja

Minttusuklaatäyte 2:een väliin:
150g tummaa suklaata
200g maustamatonta Viola-tuorejuustoa
2 rkl sokeria
4 dl vispikermaa
1pss Marianne crush

Sulata suklaa varovasti mikrossa. Notkista tuorejuusto sokerin kanssa sekoittamalla. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää kerman sekaan tuorejuusto ja sulatettu suklaa, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pussillinen Marianne crushia. Suklaa kovettaa täytteen, liivatetta ei tarvita.

Leikkaa kakkupohja 3:een osaan. Kokoa kakku lopulliselle tarjoilulautaselle kakkupaperin päälle. Aseta alin kakkupohjan pala tarjoilulautaselle, lisää reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoan reunus ympärille ja kokoa kerros kerrokselta päälle.

Kostuta kakkupohjakerrokset vaniljamaidolla:
3 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria

Kakkupohjan päälle kerros vadelmahilloa, puolet minttusuklaatäytteestä ja jäisiä vadelmia sekaan. (voit tehdä myös ilman hilloa ja vadelmia)
Paina toinen kakkupohjakerros päälle, kostuta ja toista kerrokset, kostuta päällimäinenkin kerros.
Anna vetäytyä mieluusti seuraavaan päivään tuorekelmun alla jääkapissa. 

Vetäytymisen jälkeen poista reunavuoka ja reunakalvo. Siisti tarvittaessa kakun reunoja.

Suklaaganache:
75g tummaa suklaata
50g maitosuklaata
0,75dl vispikermaa
nokare voita

Sulata suklaat varovasti mikrossa. Kuumenna vispikermaa kattilassa ja lisää suklaat. Kun seos on tasainen, niin ota kattila levyltä pois. Älä kiehauta. Lisää lopuksi nokare voita tuomaan kiiltoa. Anna jäähtyä hieman.

Levitä kakun päälle vadelmamarmeladia ohut kerros ja kaada hieman jäähtynyt suklaaganache päälle. Jos haluat hallitut valutusjäljet nakukakun pintaan, niin tee valumat ensin ja levitä ganache vasta tämän jälkeen kakun pinnalle.

Koristele haluamallasi tavalla.
Tällä kertaa menin ihan irtokarkkilaarin kautta, mutta 
alla muutama koristeluvinkki aiemmista kakuista... 




Makoisia leipomishetkiä.
Satu

2 kommenttia:

  1. Hopeinen kuunsilta-blogista löysin tieni tänne. Sinulla on paljon kivoja ja kauniita juttuja täällä. Makoisan ja herkullisen näköisen kakun olet leiponut, kiitoksia ohjeesta.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...