sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Suklaajuustokakku

Tämä täyteläinen suklaajuustokakku vie kielen mennessään. 
On myös tosi tuhtia tavaraa... Mutta ei meillä kaloreita lasketa, ainakaan synttärijuhlissa... :)

Suklaajuustokakku

Pohja:
10 Digestivekeksiä
vajaa 50g voita

Täyte:
200g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
2,5 dl vispikermaa
0,5dl kahvia
4 liivatelehteä

Murskaa keksit hienoksi, lisää sulatettu voi. Painele 24cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa. Lisää jäähtyneeseen suklaaseen kananmunan keltuaiset. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, vaahdotuksen loppupuolella lisää sekaan sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä suklaaseos, tuorejuusto, kermavaahto ja valkuaisvaahto keskenään. Pehmitä liivatelehdet vedessä ja liota kuuman kahvin sekaan. Sekoita kahvi-liivateseos muuhun täytteeseen. Kaada täyte pohjamurujen päälle ja aseta jääkaappiin viilenemään. 

Tein kakkuun vaaleanpunaisella Candy meltsillä reunakuvion sekä koristeet. Poistin kuvasta kakun keskeltä päivänsankarin nimen, sen vuoksi kakku näyttää jokseenkin tyhjältä...


Kuvion teon olen vakoillut Kinuskikissalta. 
Reunakalvon päälle pursotellaan haluttua kuviota suklaalla tai candy meltsillä tms. 
Annetaan aivan hetki jähmettyä. 


Sitten siirretään kuvio reunakalvolla kakun pintaan. 
Asetetaan kakku jääkaappiin hetkeksi ja poistetaan sitten reunakalvo. 
(alakuvassa kalvo vielä paikallaan)


Reunakalvon poiston jälkeen kuvio pysyy kakun pinnassa kiinni. 



Muut kuviot ja nimen olen pursottanut leivinpaperin päälle ja irrottanut siitä kuivahtamisen jälkeen ja asetellut kakun päälle.

Suklaaterkuin,
Satu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...