torstai 23. tammikuuta 2014

Kinkkuvoileipäkakku

Tämä voileipäkakku on helppo tehdä, nopea ja hyvän makuinen. 
Resepti on jälleen tuolta reseptivihkosta, en valitettavasti pysty sanomaan alkuperäistä lähdettä. 


Kinkkuvoileipäkakku

Pohja:
150g hapankorppuja
75g voita
1dl kevytmaitoa

Täyte:
300g palvikinkkua
1 paprika
1-2 maustekurkkua
persiljasilppua
ruohosipulisilppua
2 pkt tuorejuustoa (ruohosipuli+maustamaton)
1 prk kermaviiliä
1 prk ranskankermaa
1-2 rkl sokeria
2-3 rkl sinappia
8 liivatelehteä 
0,5dl vettä

Murskaa hapankorput hienoksi, lisää sulatettu voi. Painele 28cm halkaisijaltaan olevan pyöreän vuoan pohjalle. Kostuta maidolla. Kuutioi kinkku, paprika ja maustekurkut, sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Liota liivatelehtiä hetki vedessä ja sulata 0,5dl:aan vetta. Kaada liivateseos täytteen sekaan ja kaada lopuksi täyte hapankorppupohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa useita tunteja tai seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.

Itse tein kakun tällä kertaa suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Sivukuva pohjasta ja täytteestä.

 Kakun voi koristella suoraan, mutta halusin kakun pinnasta tasaisemman, joten sivelin pinnalle hieman kuorrutusta:
1 prk ruohosipulituorejuustoa
100g ranskankermaa
Tuorejuustoa ja ranskankermaa vatkataan muutama minuutti vatkaimella ja kuorrutus on valmis.

Levitin ohuen kerroksen kakun päälle ja pursottelin kuorrutusta myös reunoille.

Koristeeksi kinkkurullia, viinirypäleitä, paprikaa...


...herneenversoja, persiljaa, salaatinlehtiä...


...vain mielikuvitus on rajana tai rajoituksena koristelujen suhteen... :) 


Satu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti