torstai 5. toukokuuta 2016

Munkit, munaton

Tervehdys!

Vapuksi tein ihania munkkeja, resepti oli munaton.
Maidottoman tästä saa myös helposti tuunattua.
Vinkit toteutukseen löytyivät täältä.



Munattomat munkit 

5 dl maitoa
50g hiivaa
2,5 dl sokeria
2ti suolaa
2rkl kardemummaa
150g voita
14-15 dl vehnäjauhoja

Lisää haaleaan maitoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja hiljalleen, alusta samalla. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Kohota n. 30min.

Kauli taikina n. 1cm levyksi. Ota juomalasilla levystä ympyrän muotoisia paloja. 


Laita ympyrän muotoiset taikinapalat leivinpaperin päälle pellille. 
Kohota 20min 45 asteisessa uunissa.


Laita rypsiöljy kuumenemaan pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Käytä lämpömittaria. Itse ostin tämän alla näkyvän mittarin Ikeasta, eikä maksanut paljoa. Lämmitä öljy 180 asteeseen.


 Ennen paistoa ota pyöreällä muotilla keskiosa munkista pois.
Itse käytin sopivan kokoista tyllaa.


Keskustat saa paistettua erikseen pikkuisiksi munkkipalloiksi.


Paistoin 2 min kummaltakin puolelta 180 asteisessa öljyssä. 


Munkit sokeroidaan vasta jäähtymisen jälkeen.


Oli kyllä hyviä munkkeja, näitä teen ensi vappunakin... :) 

Satu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...