sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Kauraleipä

Heippa!



Tulipahan leivottua ihanaa leipää.
Alkuperäinen on on omenamintun blogista täältä.
Muokkasin kuitenkin ohjetta siten, että hiivan tarve vähentyi.

Kauraleipä 6 kpl

7dl kädenlämpöistä vettä
1pss kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
6 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä

1 rkl hunajaa
2-3 tl suolaa
1/2 dl öljyä
n. 10 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva ja 2rkl hunajaa lämpimään veteen, lisää kaurahiutaleet ja -leseet ja anna turvota ja kuplia 1 tunnin ajan huoneen lämmössä.


Lisää sekaan suola, 1 rkl hunajaa, öljy ja jauhot hiljalleen alustaen. 
Anna taikinan kohota vielä n. 1 tunnin ajan kaksinkertaiseksi. 

Jaa taikina kuuteen osaan ja painele pyöreiden leipien muotoon. 
Pellille mahtuu kaksi leipää kerrallaan. 
Paina sopivan kokoisella lasilla pyöreä reikä keskelle (itse käytin kuohuviinilasia).
Kohota jälleen 30 minuuttia.


Pistele kohonneet leivät haarukalla ja tee kevyet viillot halutessasi.
Paista 225 asteessa n. 15minuuttia.
Voit paistaa keskiosat erikseen pikkusämpylöiksi.


Alhaalla vielä kuva leikatusta leivästä.


Tuore leipä on kyllä ihanaa!!! 
Perhe oli samaa mieltä... 
Yritin pakastaa 2 leipää, mutta nekin kaivettiin sieltä parempiin suihin jo seuraavana päivänä... :)

Kokeileppa!
Satu

4 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä. Ja varmasti maukasta. Kiitos reseptistä. - Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Tätä pitääkin kokeilla. Näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  3. KIITOS!!
    tätä kokeilen varmasti!!!

    VastaaPoista
  4. Näyttääpä herkulliselta ja kuulostaa ihanan helpolta, menee ehdottomasti kokeiluun!

    VastaaPoista