tiistai 3. joulukuuta 2019

Kultarannan pumpulikakku kuorrutuksella

Heippa.

Tuossa taannoin tuli leivottua Kultarannan pumpulikakkua, 
joka muuten sopii oikein hyvin myös joululeivonnaiseksi. 
Ohjeen löysin täältä.


Pumpulikakku

3 kananmunaa
3 dl Siro erikoishienoa sokeria
4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
250g kiehuvan kuumaa voita

Kuorrutus:
60g pehmeää voita
100g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kunnolla oikein kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Sulata voi kattilassa ja kaada kiehuvan kuuma voi muun taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 2 litran vuokaan. 


Paista uunin alimmalla tasolla 180 asteessa 50-60minuuttia, riippuen uunista. Testaa kypsyys tikulla. Anna jäähtyä n. 20 minuuttia ennen kumoamista.


Valmista kuorrutus: Notkista voi ja tuorejuusto vatkaimella. Lisää vaniljasokeri tomusokerin sekaan ja lisää sekaan hiljalleen samalla vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu.

Levitä kuorrutetta ensin ohut kerros kakun pinnalle. 
Kakkumurua saattaa sekoittua kuorrutteeseen, ei haittaa. 


Aseta kakku jääkaappiin n. 60 minuutiksi jähmettymään 
ja levitä sen jälkeen paksumpi kerros kuorrutetta päälle. 
Jähmettyneen ohuen kerroksen päälle on helppo levittää uusi kerros, 
eikä muruja irtoa enää kuorrutteen sekaan. 

Valitsin itse tällaisen helpon kakkumuodon kuorrutettavaksi...🙈😁


Koristele haluamallasi tavalla.


Säilytä viileässä. Mehevöityy vielä säilytyksen aikana.
 

Alla vielä kuva kakkupalasta.


Tämän vein töihin, jossa se tuli tuhottua... 😊

Terkuin, Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...