sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Tervetuloa terassille!

Tervehdys!

Terassipostausta olisi nyt vihdosta viimein tulossa. 
Aika riittää kyllä kivasti kaikkeen tuunaukseen ja touhotukseen, mutta millään ei tunnu riittävän tähän itse postaukseen... ;)

Meidän  talo on kohta 8 vuotta vanha, meidän omin (ja appiukon) käsin rakennettu.
Terassi on L:n muotoinen.
Katettuna on reilu puolikas. Tämän katetun osan lasitimme kaksi vuotta sitten.

Sen jälkeen terassista on tullut yksi ylimääräinen, ihana kesähuone. Terassin käyttöikä pitenee kesäkauden molemmista päistä aurinkoisilla keleillä... Siis niin tykkään, Lumi ei sada enää terassille, eikä lehdetkään. Siitepölyä löytyy edelleen keväisin, mutta ei samassa määrin, kuin aiemmin.


Tässä yllä näkyy nuo tähtiruukut ikkunalla ja kaitaliina pöydällä.


Etelän puolen ikkunoissa on puiset sälekaihtimet (alakuvassa oikealla), joilla saa sopivasti säädettyä terassin lämpötilaa aurinkoisella säällä. Tuo munatuoli on kyllä ihana. Terassille hankittiin verhot ikkunoiden vierelle, ne tekevät terassista enemmän huonetyyppisen.


Kattoon jätettiin petsattu parru näkyviin ja katonrajaan on asennettu autokaiuttimet (jotka kestävät kosteutta ja pakkasta).


Tässä vielä kuva munatuolista L:n eri suunnasta. Ikkunat ovat avattavia, joten läpiveto onnistuu. Lukittava lasinen terassiovi löytyy, mutta kuva on jäänyt ottamatta.


Ja Ikean tarjoiluvaunusta petsattu viihdenurkkaus, josta löytyy mm. tuunattu maljakko ja kivi-taulukin (joka ei ole päässyt vielä seinälle) sekä antiikkinen kasetti-cd-radiosoitin.


Sitten muutama tunnelmakuva hämärässä, jotka eivät kyllä tee alkuperäiselle tunnelmalle oikeutta. Valitettavasti kuvat ovat myös kaikki hieman epätarkkoja... (kameran vika... hehheh)
Terassin ikkunaseinustan alaosaa valaisee ledilista.


Lisäksi kaksi seinävalaisinta löytyy.Ja viimeinen kuva ulkoapäin...


Jos pohdit oman terassisi lasitusta, niin voin kyllä lämpimästi suositella.
Kyllähän tuo lasitus jonkin verran kustantaa, mutta on kyllä lisännyt terassin käyttöä koko rahan edestä.

Terveisin, Satu

2 kommenttia:

  1. Kaunista on terassillasi. Totta on, että lasitus pidentää terassilla oloa. Meilläkin on saunan terassi sekä talon terassi lasitettu. Liisa

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista. Lasitus pidentää myös terassin kesäkukkien kasvukautta... :)

    VastaaPoista