perjantai 14. heinäkuuta 2017

Kivigrillin uudistus

Heippa!

Niin kiirusta on pitänyt viime viikot, ettei vaan yksinkertaisesti ole ehtinyt koneelle blogia päivittelemään. Joka viikonloppu ollaan oltu mökillä tai vaunulla ja viikot tiukasti töissä. Blogi-juttuja olisi tuossa tyrkyllä ainakin 7, kun nyt ehtisi niitä raapustelemaan. Mutta mieluummin sitä itse kukin viettää kesäpäivänsä ulkona, kuin koneella... :)

Seuraavat neljä viikkoa yritän nyt pärjätä työmaan ulkopuolella, alkaen N-Y-T!! :)


Tässä nyt yksi muutaman viikon takaisista tuunauksista mökillä.
Siellä on luonnonkivistä tehty grilli, jonka edessä on 4 puupölkkyä istuimina. Tämä grillin tuunaus lähti ihan laiskuudesta, kun allekirjoittaneen hermoille kävi ruohoa leikatessa ainainen pölkkyjen siirtäminen. Päätin kaivaa nurtsin grillin edestä pois, mutta sen jälkeen huomasin, että maa laskee liian jyrkästi grilliltä poispäin, joten pölkyt olisivat olleet liian kaltevassa asennossa. 
Päätin purkaa koko grillin ja kaivaa sen noin 30cm alemmaksi...

Aivan alkutilanteesta en huomannut ottaa kuvaa, alakuvassa nurtsi jo poistettu ja vanhan grillin kivet puoliksi purettu.


Muutama mukavan kokoinen järkäle tuli kaivettua grillin alta pois... 


Suodatinkangas alle ja kivien kokoilu päälle... 
Yritin hieman rajata nurmen reunaa reunanauhalla.


Sepeliä pohjalle, pölkyt paikalleen.
Siirsin kolme saniaista grillin ympärille koristeeksi.


Saniaisten ympärille silppusin männynkuorta katteeksi, kun sitä mökillä riittää kaadetuista puista. Joku silppuri olisi kyllä kätevä, saisi katetta ihan ite tehden...


Ihan vehreä kivigrilli siitä nyt tuli, grilliritilän saa pingotettua kivien varaan, joten muutakin kuin makkaraa saa grillailtua. Ja ennen kaikkea, niitä pölkkyjä ei nyt tartte enää siirrellä.


Aurinkoista viikonloppua.

Satu

7 kommenttia:

  1. Siitähän tuli hyvä ja toimiva grillipaikka. Pienilläkin tuunauksilla saa hyviä tuloksia. Saniaiset antavat grillipaikalle mukavan lisän. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Ihanannäköinen grillipaikka nyt muodonmuutoksen jälkeen! Saniaisista tulee kiva tunnelma. Minäkin haaveilen jonkinnäköisestä katesilppurista, katteelle kun olis käyttöä siellä sun täällä pihalla. Hauskaa kesälomaa sinulle Satu!

    VastaaPoista
  3. Voi että tulikin todella ihana notsipaikka...tykkään :) Ihanaa loppuvikkkoa

    VastaaPoista