torstai 5. helmikuuta 2015

Kasvispiirakka, maidoton

Juhlatarjoilut jatkuvat...

Suolaisena piirakkana tarjosin tällä kertaa kasvispiirakkaa. Tein piirakan maidottomana, mutta voit tehdä piirakan tavallisena versiona valitsemalla tavallisen piirakkapohjan täältä ja vaihtamalla kaurakerman tavalliseen ruokakermaan.



Kasvispiirakka maidoton

150g maidotonta margariinia (hopeinen sunnuntai)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl vettä

Salsaa
Paprikaa
Parsakaalia
Kesäkurpitsaa
Punasipulia
Pikkutomaatteja

2,5 dl kaurakermaa (esim. Oatly)
2 munaa
suolaa, pippuria

Nypi kuivat aineet ja margariini sekaisin ja lisää vesi. Painele 24cm piirakkavuoan pohjalle. Itse tein erittäin suureen paistovuokaan, joten tein taikinan kaksinkertaisena. Pistele pohja haarukalla ja asettele folioreunus. Esipaista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia.


Alla pohja esipaiston jälkeen.


Levitä piirakkapohjan päälle salsaa ohut kerros. Jos salsa on kovin voimakasta ja piirakka tulee kahvipöytään, niin voit pyöristää makua esim. ketsupilla.


Levitä pohjan päälle raa´at kasvikset. Sekoita keskenään kaurakerma, munat ja mausteet ja kaada kasvisten päälle.


Paista 200 asteessa n. 20-30 min piirakan koosta riippuen.


Saattaa kuulostaa ja näyttää oudolta (ainakin lihansyöjien mielestä), mutta tämä piirakka on oikeasti todella hyvän makuinen. Jopa "makkara-on-ainoa-kasvis" -mentaliteelilla varustettu mieheni kehui piirakkaa. Ei ollut tajunnut syövänsä kasvispiirakkaa... ;)

Suosittelen tätäkin kokeilemaan.

Terkuin, Satu




1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköinen. Tuli heti nälkä :) terkuin Liisa

    VastaaPoista