torstai 5. helmikuuta 2015

Suolainen piirakkapohja, tavallinen, gluteeniton ja maidoton versio

Heips.

Meidän juhlissa on aina useampi ruokarajoitteinen mukana. Vuosien mittaan olen kokeillut erilaisia suolaisten piirakoiden pohjia ja tässä omat suosikkini. Ohje riittää 24-28 cm piirakkavuokaan.

Piirakkapohja

150g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
0,5 dl vettä

Nypi voi, jauhot ja juustoraaste sekaisin. Lisää kylmä vesi ja pyörittele palloksi. Painele 24-28cm halkaisijaisen vuoan pohjalle. 

Pistele pohja haarukalla. Tee foliosta reunus ja esipaista 225 asteessa 10 minuutin ajan.



Gluteeniton piirakkapohja nro 1

150g voita
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa (esim. Provena)
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Sunnuntai)
1 dl juustoraastetta
0,5 dl vettä

Nypi voi, jauhot ja juustoraaste sekaisin. Lisää kylmä vesi. Painele 24-28cm halkaisijaisen vuoan pohjalle jauhoja apuna käyttäen. Pistele pohja haarukalla. Tee foliosta reunus ja esipaista 225 asteessa 10 minuutin ajan.

Gluteeniton piirakkapohja nro 2

100g voita
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1 dl perunahiutaletta
1 tl suolaa
 1tl leivinjauhetta
1 muna
0,5dl vetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi sekaisin voin kanssa. Lisää kananmuna ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele yhdessä jauhojen kanssa 24cm vuoan pohjalle. Pistele haarukalla, laita folioreunus ja esipaista 225 asteessa 10 min.


Maidoton piirakkapohja

150g maidotonta margariinia (hopeinen sunnuntai)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl vettä

Nypi kuivat aineet sekaisin margariinin kanssa. Lisää vesi ja painele 24-28cm piirakkavuoan pohjalle. Pistele haarukalla ja aseta folioreunus. Esipaista 225 asteessa 10minuuttia.

Teksti 8.10.16 päivitetty, lisätty Gluteeniton piirakkapohja nro 1, joka uusin suosikkini.
Teksti 22.4.17 päivitetty, piirakkataikinat riittävät 24-28cm vuokiin.

Valitse omasi ja eikun paistelemaan.
Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti