sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Pitkän miehen peitto ja laskiainen

Heissan!

Ihanaa laskiaissunnuntai-iltaa.
Ihanan aurinkoinen pakkaspäivä takana. 


Kävimme päivällä koko perheen kanssa hiihtoretkellä ja retken kruunasi tietysti evästauko. Nautiskelimme auringonpaisteessa kuumaa kaakaota, kahvia ja mehua sekä aamulla paistettuja laskiaispullia... :) 


Oli kyllä mukavaa koko perheen yhdessäoloa. 
Hirmu pitkän lenkin tuo 5-vuotiaskin jaksoi hiihtää, eikä rutinaa kuulunut kertaakaan. :)


No, sitten siihen toiseen aiheeseen...

Toisella puolella sänkyäni nukkuu lähes kaksimetrinen mies, joka jo useamman vuoden ajan on valitellut peittojen olevan liian lyhyitä... (voitteko kuvitella...;))
No, kun sitten aloin laskeskelemaan, että oma peittoni on oikein hyvän pituinen itselleni (168cm), niin totesin, että ehkäpä tuo mies sitten oikeasti tarvitsisi pidemmän peiton.

Mistään kaupasta en pitkää peittoa löytänyt (ainakaan googlen avulla), joten itsehän tuo oli sitten tehtävä. Pitkään suunnittelin nykyisen peittoon liitettävää lisäosaa, mutta ongelmia toi sitten itse liitäntätapa. Lisäpalan olisi pitänyt pysyä hyvin kiinni ja tietysti lisäpeittoon olisi ommeltava vielä pussilakanakin... hankalalta tuntui.

Sitten välähti. 
Parisängyn peitothan ovat suurempia.
Ikean parisängyn peitot ovat 220 x 240 cm -kokoa.
Ostin sitten parisängyn peiton ja kavensin sen normaalilevyiseksi, mutta pituudeltaan 240cm mittaiseksi. Reunaan ompelin vinonauhan.


Alla kuvassa etuosassa alkuperäinen vinonauha ja taaempana kavennettu reuna uudella vinonauhalla. Kohtuu lähelle osui värisävyt. No, eipä nuo tietysti edes näy päällepäin pussilakanan sisältä.


Ostin Ikeasta myös halvan valkoisen pussilakanan, josta leikkasin n. 40cm siivun keskeltä kangasta. Liitin sen samanlevyisen Ikean pussilakanan keskelle. Näin tehden alaosan nappirivistöihin ei tarvinnut koskea ja itse ompelu vei ehkä 10minuuttia... :) (ompelukoneen vihaaja keksii kyllä keinot ompelutöiden nopeuttamiselle...)


No joo, olisihan nuo kankaat voineet olla väritykseltään hieman lähempänä toisiaan, mutta koevedos tämä vasta olikin. Mies oli erittäin iloinen pidemmästä peitostaan ja jatkossa täytyy nyt ommella useampi pussilakana oikeaan mittaan, ettei tarvitse yhtä käyttää non-stoppina... :)

Väitän, että tämä tapa oli huomattavasti nopeampi sekä myös siistimpi tapa saada pitkälle miehelle pitkä peitto. Tuleeko lukijoille parempia ideoita pitkän peiton tekemiseksi?

Pullantuoksuisin terveisin,
Satu

3 kommenttia:

  1. Ihana päivä ollut ulkoiluun ja mukavat eväätkin näyttää olleen mukana. No tuohon peittoasiaan ei voisi parempaa niksiä keksiä. Tosin pussilakanoiden kanssa joudut kyllä näköjään tekemään töitä. Kyllä mies on varmasti tyytyväinen. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
  2. Juu, pussilakanoita saa vielä muutaman tuunailla ja tietty vuosien varrella lisääkin... Mies oli kyllä harvinaisen tyytyväinen... ;)

    VastaaPoista
  3. Peittovinkki: Tuolta erikoispitkiä peittoja https://www.happytoes.shop :)

    VastaaPoista