Heips!
Tulipas tehtyä aivan ihanan makuista maustekakkua.
Alkuperäinen ohje oli tavallisille vehnäjauhoille, joten vaihtamalla gluteenittomat jauhot niihin, saat "tavallisen" version.
Maustekakku
3dl sokeria
4,5 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja (esim. Sunnuntai)
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
3 dl piimää
100g sulatettua voita
gluteenittomia korppujauhoja
voita vuoan voiteluun
Sekoita kuivat aineet sekaisin. Lisää piimä ja sulatettu voi ja sekoita sekaisin. Ei vatkata.
Kaada voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa tunnin ajan.
Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa.
Ihanaa tuoreeltaan, maut vaan paranevat säilytyksen myötä.
Rakenne pehmeä, kostea, kiinteä, ei murenevainen.
Suosittelen!
Terkuin, Satu
Maustekakku kuuluu jouluun <3
VastaaPoistaNiin kuuluu! :)
PoistaVielä kun olisi sokeriton, niin voisi kokeilla. Kiitos herkkureseptistä. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaNo, tässä reseptissä kun tuo sokeri vaan sekoitetaan ainesten sekaan, niin mahkut olisi varmaan kokeilla myös jollakin muulla makeutusversiolla, mutten uskalla lähteä veikkaamaan, kun en ole kokeillut... :)
PoistaKiitos reseptistä. Onkin helpon oloinen. Mukavaa viikonloppua!!!
VastaaPoistaOn helppo tehdä ja lopputulos ihanan mehevä. :) Viikonloppuja myös sinne!
PoistaEttä mä tykkään näistä ohjeista kun ei tarvi ottaa vatkainta esille :)
VastaaPoistaMun gluteenittomille syöjille ei sovi tuo Sunnuntain (tai Pirkan) gluteeniton jauhoseos kun siinä on vehnätärkkelystä, käytänkin usein Viljatuotteen gluteenittomia jauhoja, hyvin toimii nekin jauhot.
Tässä reseptissä on jauhot muunneltavissa helposti myös muuksi gluteenittomaksi jauhoksi, sen verran mukava lopputulos oli. Helppo resepti myös lasten leivottavaksi. :)
PoistaOn varmasti herkullinen kakku, kiitos reseptistä. - Olenkin ensimmäistä kertaa blogissasi, kiva blogi on sinulla. Talviterveiset Pihakuiskaajan puutarhasta Pohjois-Karjalasta. Tykkäätkö puutarhakirjoista? Blogissani on arvonta, käyhän kurkkaamassa.
VastaaPoistaKiva, kun kävit poikkeamassa, tervetuloa uudelleen. Täytyypä käydä vastavierailulla... :)
PoistaMoikka vielä! Kiva kun kävit vierailulla blogissani. Kiva saada uusia blogikavereita, liityin lukijakuntaasi. -Hyvää adventtia!
VastaaPoistaKiva, tervetuloa mukaan! :)
PoistaEn tiedä pidetäänkö tätä blogia enää aktiivisesti yllä, mutta olisi muutama kysymys; minulla on ehkä normaalia isompi vuoka ja mietin voisiko tämän tehdä kaksinkertaisena, tuossa kuvan vuoassa näyttäisi olevan tilaa jos on normaalikokoinen.
VastaaPoistaJa toinen kysymys; jos ei löydy korppujauhoja, onko parempi vain rasvata vuoka vai rasvata ja käyttää vaikka jauhoja tai mannaryynejä? Kiitos!