torstai 8. joulukuuta 2016

Maustekakku (gluteeniton ja munaton)

Heips!

Tulipas tehtyä aivan ihanan makuista maustekakkua.
Alkuperäinen ohje oli tavallisille vehnäjauhoille, joten vaihtamalla gluteenittomat jauhot niihin, saat "tavallisen" version.


Maustekakku

3dl sokeria
4,5 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja (esim. Sunnuntai)
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
3 dl piimää
100g sulatettua voita

gluteenittomia korppujauhoja
voita vuoan voiteluun

Sekoita kuivat aineet sekaisin. Lisää piimä ja sulatettu voi ja sekoita sekaisin. Ei vatkata.
Kaada voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa tunnin ajan. 


 Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa. 


Ihanaa tuoreeltaan, maut vaan paranevat säilytyksen myötä. 
Rakenne pehmeä, kostea, kiinteä, ei murenevainen. 


Suosittelen! 

Terkuin, Satu

13 kommenttia:

  1. Vielä kun olisi sokeriton, niin voisi kokeilla. Kiitos herkkureseptistä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tässä reseptissä kun tuo sokeri vaan sekoitetaan ainesten sekaan, niin mahkut olisi varmaan kokeilla myös jollakin muulla makeutusversiolla, mutten uskalla lähteä veikkaamaan, kun en ole kokeillut... :)

      Poista
  2. Kiitos reseptistä. Onkin helpon oloinen. Mukavaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On helppo tehdä ja lopputulos ihanan mehevä. :) Viikonloppuja myös sinne!

      Poista
  3. Että mä tykkään näistä ohjeista kun ei tarvi ottaa vatkainta esille :)
    Mun gluteenittomille syöjille ei sovi tuo Sunnuntain (tai Pirkan) gluteeniton jauhoseos kun siinä on vehnätärkkelystä, käytänkin usein Viljatuotteen gluteenittomia jauhoja, hyvin toimii nekin jauhot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä reseptissä on jauhot muunneltavissa helposti myös muuksi gluteenittomaksi jauhoksi, sen verran mukava lopputulos oli. Helppo resepti myös lasten leivottavaksi. :)

      Poista
  4. On varmasti herkullinen kakku, kiitos reseptistä. - Olenkin ensimmäistä kertaa blogissasi, kiva blogi on sinulla. Talviterveiset Pihakuiskaajan puutarhasta Pohjois-Karjalasta. Tykkäätkö puutarhakirjoista? Blogissani on arvonta, käyhän kurkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kävit poikkeamassa, tervetuloa uudelleen. Täytyypä käydä vastavierailulla... :)

      Poista
  5. Moikka vielä! Kiva kun kävit vierailulla blogissani. Kiva saada uusia blogikavereita, liityin lukijakuntaasi. -Hyvää adventtia!

    VastaaPoista
  6. En tiedä pidetäänkö tätä blogia enää aktiivisesti yllä, mutta olisi muutama kysymys; minulla on ehkä normaalia isompi vuoka ja mietin voisiko tämän tehdä kaksinkertaisena, tuossa kuvan vuoassa näyttäisi olevan tilaa jos on normaalikokoinen.
    Ja toinen kysymys; jos ei löydy korppujauhoja, onko parempi vain rasvata vuoka vai rasvata ja käyttää vaikka jauhoja tai mannaryynejä? Kiitos!

    VastaaPoista