sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulukukka ja pienen taiteilijan tuotoksia

Heips!

Tämän vuoden joulukukka-asetelma on aivan yksinkertainen hyasinttirivistö. 
Jotenkin ei tänä vuonna inspiroinut mikään tavanomainen joulutähti-sypressi-hyasintti -combo.


Yksinkertainen on kaunista... olkoon se tämänvuoden teema. :)


Istutin kolme eriväristä hyasinttia ruukkuun, verhoilin pinnan sisalheinällä. 
Muutama joulupallo ja hopeoitu käpy koristeeksi.Kauniisti ovat hyasintit aukeamassa...
Tuoksukin on täyttänyt kodin...


Tyttäreni 6v. on innokas askartelija... sanottakoon, että ehkäpä muutama äidin geeni on tullut perittyä :)
Tässä alla kolme itse tehtyä joulukalenteria, joita hän on antaumuksella tehnyt sekä kotona että iltapäiväkerhossa. Vahtii myös tarkasti, että äiti ja iskä ovat joka päivä muistaneet avat luukun... :)


Tyttönen innostui myös korttiaskartelusta. 


Aivan itse on alusta loppuun nämä kortit tehnyt, niitä riittääkin sitten aika monelle kaverille... :) Suttasin nimet pois näkyvistä, siksi korttien alareuna näyttää niin suttuiselta.
Jouluiset kuvat olen jo useampi vuosi sitten hankkinut, tyttö käytti sujuvasti paperileikkuria, yhdessä kartongissa oli 9 kuvaa. 

Tyttö innostui myös leipomaan vaaleita pipareita kavereilleen ja koristeli ne sitten kirjain-koristeilla.


Paketoitiin piparit elintarvike-pusseihin ja teipattiin kortteihin kiinni.


Mukavaa alkavaa viikkoa joka kotiin!

Satu

10 kommenttia:

 1. Ihanat kortit ja piparit. Mulla on vain sinttiruukku ja yksi amaryllis. Muuten kyllä on joka puolella leikkoruusuja - kuten aina. Ei ole vielä iskenyt edes joulukukkavillitys. Sinisiä ovat minunkin sinttini. Tuoksuvat parhailta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se yksikin hyasinttiruukku jo tuo tuoksun taloon ja amaryllis kauneutta. Eipä siihen muuta tarvitakaan. Ruusut onkin sitten vielä plussana päälle! :)

   Poista
 2. Ihanat itsetehdyt joulukalanterit, niin suloiset! Ja kauniit kukka-asetelmat:) Multa uupuvat joulukukat vielä kokonaan, kyllä nyt ainakin yks hyasintti pitäis olla jo tuoksunkin takia... Kiva idea käyttää noita kirjainnonparelleja noin, ei olisi tullut mulla mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä kalenterit on söpöt, varsinkin kun luukuista paljastuu mm. lehti, antenni, pilvi ym... :) On todellakin uniikkeja, ne täytyy kyllä säästää tyttöselle myöhemmin näytettäväksi. Vielä ehtii onneksi kukkaostoksille! :)

   Poista
 3. Voi joulutähti - mä oon tuskaillut tän joulun joulutähtien kanssa, sillä allergisoiduin niille viime vuonna :( ja niitä, kun tuntutaan ahdettavan kaikkiin julkisiin tiloihin - kaunis kukka, mut olisi kiva saada henkeä :( Mut mukavaa joulunodotusta ;)

  VastaaPoista
 4. Äh, allergiat on kurjia... Täälläkin nuo hyasintit tuoksuu sen verran voimakkaasti, että jäin eilen kuuntelemaan tytön yskimistä, mutta taitaa olla ihan perusflunssaa... Kyllä se joulu tulee myös ilman kukkia :)

  VastaaPoista
 5. Kiva asetelma. Mä tykkäisin hyasinteista, mutta kun se tuoksu ottaa nokkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, niinhän siinä sitten kävi, että kun kolme hyasinttia tuoksuu vierekkäin, niin siirsin minäkin tuon asetelman terassin puolelle, sen verran alkoi myös tuoksu tuntua... Näkyy silti kivasti sisään ruokailutilan ikkunasta... :)

   Poista
 6. Varmasti on saanut sekä askartelu- että leivontageenit äidiltä. Kyllä hyasintit kuuluu jouluun ja nehän on jo itsessään niin kauniita, etteivät ne kaipaa hirveästi koristeluja. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onhan se kiva, että on yhteisiä intressin kohteita... :) Oot oikeassa, todella kauniita kukkia ihan sellaisenaan... :)

   Poista