torstai 17. lokakuuta 2013

Pikkuruiset vauvasukat

Tänä syksynä olen kutonut naapurin vastasyntyneelle vauvalle villasukat ja tumput, ystävän vauvan ristiäisiin villasukat ja nyt valmistuivat toisen ystävän pian syntyvälle vauvalle sukat. Näitähän on siis aivan ihana tehdä, ne valmistuvat hetkessä ja ovat tosi suloisia. Ensimmäisiä sukkia tehdessäni tosin muutaman kerran purkailin tekeleitä, jotta lopputulos oli halutun lainen.


 
Sukat on kudottu pehmeällä vauvalangalla, jonka nimi taisi olla Ipana. Kuvittelin neulovani 3,5:n puikoilla, mutta jälkikäteen huomasin neuloneeni 3:n puikoilla. :)
 
Luo 40 silmukkaa, neulo 2o, 2n joustinneuletta 20 kerrosta. Aloita kantalappu 1.ja 4.puikon silmukoista. Itse olen neuolnut 14 kerrosta sileää, sitten aloittanut kantalapun. Puikolle jäävä määrä kantalapussa 8 silmukkaa, joten muut hiljalleen neulotaan pois. Sitten keräillään reunoilta silmukat kyytiin ja jatketaan 1. ja 4. puikoilla sileää neuletta, 2. ja 3. puikoilla joustinneuletta. Kavennellaan samalla ylimääräiset silmukat pois 1. ja 4. puikoilta. Jatketaan yhteensä 14 kerrosta, joka jälkeen aloitetaan kärkikavennukset. Kärkikavennus-kerroksissa neulotaan sileää kaikilla puikoilla.
 
Netistä löytyy tarkemmat ohjeet sukan kutomiseen, tähän olen laittanut vain kerroslukumäärät ym, joilla sukista tulee kohtalaisen hyvän malliset ja toimivat. Joustinneule koko etuosassa helpottaa sukkien pukemista vauvalle. Tämä koko on tarkoitettu vastasyntyneestä ylöspäin, jolloin alle mahtuu ainakin sisäsukat helposti kiristämättä. Jalkapohjan koko 9,5cm.
 
Nyt neulomaan.... :)
 
Satu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti