maanantai 10. helmikuuta 2014

Aamureippaus-taulu

Heipähei!

Tervetuloa ulkoisesti uudistuneeseen blogiini... :)

Tämän postauksen aihe liippaa kohtalaisen läheltä jokaista lapsiperhettä... 

Se on se arki ja arjen haastavat tilanteet, vanhempien liian lyhyt pinna, kiukuttelevat lapset, ainainen kiire ym. mikä saa aikaan hampaiden kiristelyä useammassakin perheessä. Meillä (ja niin varmasti teilläkin) näitä tilanteita on yritetty helpottaa reippaus-korteilla tai -tauluilla, joihin kerättään tarroja tai rasteja hyvin suoritetuista tehtävistä.

Meidän perheen tämänhetkiset haasteet liittyvät aamuihin 
ja niitä helpottamaan on tehty nyt aamureippaus-taulu.


Aamun top 5 tehtävät on kuvattu kuvin, jolloin myös 4-vuotias tietää, mitä pitäisi tehdä. Kun tehtävä on tehty, saa ITSE käydä merkitsemässä rastin ruutuun.
Kun JOKAISESSA viidessä kohdassa on viisi rastia täynnä, on ensimmäisen palkinnon vuoro. Tällä kertaa eka palkinto on tikkari. Kun kymmenen rastia on jokaisessa kohdassa täynnä pääsee elokuviin (tämä on tavallista arvokkaampi palkinto, koska äiti tahtoisi niin kovasti päästä katsomaan Annelia ja Onnelia :))
15 rastista saa muutaman euron lelun, 20 rastia oikeuttaa kylpylään...


Nyt täytyy kyllä myöntää, että äippä on ollut aikas hövelillä päällä 
(tai sitten täysin toivoton, kaameiden aamujen uuvuttama), 
että on tullut sovittua kohtalaisen hyvät palkinnot...

Toivehan tietty on, että opittu aamurutiini säilyisi taulun loppumisen jälkeenkin. 
(toiveajattelua)

Joka tapauksessa tämä itsenäinen rastien piirtäminen tauluun on ollut selkeästi hyvä juttu, kumpikaan ei myöskään ole huijannut (tai en ainakaan ole huomannut)... 
Myös aamutehtävien selventäminen eri asioihin on ollut parempi, kuin joskus aiemmin käytössä ollut "yleinen reippaus aamuisin". Tuolloin jää täysin vanhemman  oman arvion varaan, saako lapsi aamusta tarran vai ei. (usein se on kaatunut siihen viimeisimpään eli ulkovaatteiden pukemiseen ja on tietysti lapsesta hirveän epäreilua)

Sellaisia tauluja meillä, mitenkäs teillä?

Terveisin, 

Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti