keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Runebergin torttuja

Heipähei!

Päätin kokeilla leipoa kansallisaarretta... 


Veikkaan muuten, että nykyinen Runebergin torttu on oikeasti aika kaukana ihan alkuperäisestä versiosta, johon Fredrika ilmeisesti laittoi mm. korppujauhoja ja omenahilloa. Itse leivonnainen ei ilmeisesti ollut kostutettu punssilla, vaan Runeberg päätti nauttia leivonnaisensa punssin kera... :)

Selailin tovin netin reseptejä ja päädyin Valion reseptiin. Pienen muokkauksen tein, koska en voi sietää torttujen sisällä manteliROUHETTA, niin vaihdoin tilalle manteliJAUHETTA.

Resepti löytyy täältä.


Lisäsin paiston kestävää hilloa taikinavaiheessa sisälle, hillo teki leivoksista hieman kosteamman, joten tuoreena eivät edes kaivanneet kostutusta. 


Tortut ryöstettiin suoraan uunista välipalapöytään, joten hillon ympärille kuulunut sokerireunus jäi tekemättä.

Ihan ok:n makuisia, tosin punssi-kostutus olisi ehkä tuonut lisää makuvivahdetta... :)

Suut makiaks! 

Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti