keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Titanic-näyttely

Vierailimme koko perheen kanssa viikonloppuna Tallinnassa Titanic-näyttelyssä. 
Näyttely loppui valitettavasti 31.3. , enkä tiedä näyttelyn jatkosta.

Meidän eskarilainen on ollut koko tämän vuoden ajan kovin kiinnostunut Titanicista. En tiedä, mistä kiinnostus on lähtenyt, mutta herra kantaa kirjastosta kotiin Titanic-kirjoja ja niitä on sitten tullut yhdessäkin luettua. Titanic-elokuvaa ei ole tuon ikäiselle viitsinyt vielä näyttää. Kaippa tuossa kiehtoo elämän loppumisen järkytys, tietysti laivan uppoaminenkin ja ehkä ymmärrys ensimmäisiä kertoja elämän rajallisuudesta. 

Muutaman keskustelun kävimme ennen matkaa aiheesta: uppoaako Silja Europa. :)

Varsinaista kuvauskieltoa en näyttelyssä nähnyt, moni siellä tuntui kameran kanssa touhuavan, joten ajattelin muutaman kuvan näyttää täälläkin.

Näyttely oli sijoitettu Viron merimuseoon, 20min kävelymatkan päässä satamasta. Merimuseossa oli samaan aikaan muitakin näyttelyitä, pääsimme oikean sukellusveneen sisään, esillä oli useita purjeveneitä, kaksi lentosimulaattoria, kauko-ohjattavia pikkuveneitä ym.

Jo itse merimuseo oli niin hieno, että siitäkin piti ottaa kuvia.
Päästäksesi tunnelmaan, napsauta alta Titanic-musiikkia... :)


Titanic-näyttelyn lippujen toiselle puolelle oli rastitettu minkä luokan lippu oli kyseessä, kuka lipulla oli matkustanut sekä kerrottu myös hieman henkilön elämästä ennen matkaa.


Näyttelyssä oli kuvia alkuperäisestä laivasta...


...lisäksi näyttelyyn oli kalustettu sekä I-luokan että III-luokan hytit ja tehty kopio alkuperäisestä kellotaulu -portaikosta ja kattoikkunasta...


Turistit (siis me) räpsivät mielettömästi poseerauskuvia portaikossa. Muutaman ihmisistä tyhjemmän kuvan sain napattua, ne nyt tässä esillä.


Näyttelyssä oli kymmeniä erilaisia esineitä esillä, jotka oli löytynyt hylyn läheltä. Lisäksi nähtävillä oli koko matkustaja-luettelo nimineen ja kuinka moni mistäkin hyttiluokasta oli selviytynyt ja kuinka moni hukkunut. Kyllähän tuolla paljon suomalaisiakin sukunimiä vilahteli. 

Nähtävillä oli myös videokuvaa hylyn luota sekä oikea minijäävuori, jota sai kosketella. Näyttelyssä oli myös roolivaatteita kyseiseltä aikakaudelta, joihin sai pukeutua ja ottaa itsestään kuvan joko mustavalkokuvaa vasten tai laivan keulassa Titanic-elokuvan tyyliin. Kuvankäsittelyllä muokkasivat kuvan taustat halutuksi ja printtasivat kuvat heti mukaan. Hienoja kuvia saivat aikaan. 

Oli kyllä hieno näyttely, suosittelen tutustumaan, jos Suomeen tai lähiseudulle jatkossa saapuu...

Satu2 kommenttia:

  1. Teillä on ollut kiva reissu! Minulle historia-inotoilijana tuo voisi upota, mutta meidän neiti on sellainen maailman murheiden kantaja että voisi järkyttyä.. :)

    VastaaPoista
  2. Näinhän siinä juuri voi käydä. Meidän eskarimies on toistaiseksi unohtanut koko teeman, joten taisi olla kuitenkin hyvä valinta käydä näyttely katsomassa. :)

    VastaaPoista