maanantai 21. heinäkuuta 2014

Mansikkaista elämää ja mansikkahilloa

Heissan!

Lomaa takana kaksi viikkoa, enää viikko edessä. Nora Robertsin trilogian viimeisen kirjan lopettelin tänään, virkattu on muutama kesäpipo kummitytöille, ikkunat pesty yläkerrassa, alakerran inspiraatio on vielä hakusessa. Mökillä vietetty maalaiselämää 4 päivää, pulikoitu ja saunottu... (saldona myös yksi paarman purema, useampi hyttysen pisto, muurahaisen puremia ja julmettu rakko... mies pääsi myös ampparin piston uhriksi...)  Hehheh! Suomen kesä!

Oma mansikkamaa tuottaa hurjaa vauhtia satoa. Vieraita on kutsuttu niitä tuhoamaan ja ajattelin alkaa niitä pakastelemaankin, jos vaan raaskin. Meillä on vaan niin monta mansikka-allergista meidän perheessä, että melkeinpä raakana tuhoaminen jää omalle kontolle... Onhan tuo siis hyvä nesteenpoisto-menetelmä, mutta rupeaa pitkän päälle tökkimään. ;)

Alla kuva oman pihan saaliista, joka kerättiin mökille lähtiessä. 3 litraa näytti purkin reuna...


Mökiltä löytyi myös hermeettisen kokoisia metsämansikoita. 


Mansikkaa keittelin hilloiksi tänä vuonna 10kg:n verran. Sitä kun tuntuu kuluvan meillä ja toisaalta tykkään laittaa tuota marjaa sinne purkkeihin reippaasti. Voittaa mennen tullen kaupan hillot!! Laskeskelin, ettei kyllä ihan kauheasti voitolle päästä, 0,5 litran purkillisen hinnaksi tuli pelkät raaka-aineet huomioiden n. 4 euroa.
Mutta ei se hinta vaan se MAKU, joka ratkaisee!!

Teen hillot ihan perus-ohjeella Hillosokeri -pussin kyljestä, tosin marjaa taitaa hieman kulua enemmän.Mansikkahillo

2kg (n. 4 litraa) mansikoita
1 dl vettä
1kg hillosokeria

Valitse pienikokoisia mansikoita tai paloittele isommat. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa, kun seos höyryää, kaada Hillosokeri sekaan, sekoita. Keitä seosta 10 minuuttia, kuori pinnalta pois vaahto. Anna jäähtyä n. 30min välillä sekoitellen.Pese purkit huolellisesti, aseta 100 asteen uuniin kuivumaan. Keitä korkit kattilassa, itselläni oli Ikean hillopurkit käytössä, keitin purkin kanteen tulevat tiivisteet.


Enne purkitusta suojaan hillopurkin yläosan foliolla, jottei makea seos tahraa sulkemispintaa.


Sitten hillot purkkiin ja seuraavana päivänä herkku on jo hillottunut.


Säilytetään viileässä.

Ensimmäinen purkki on jo mennyt parempiin suihin... 

Mansikkaisia päiviä sinullekin!!
Satu


1 kommentti:

  1. Hyvä idea tuo purkin suun suojaus, jos ei ole sitä leveämpisuista trattia.

    VastaaPoista