perjantai 15. elokuuta 2014

Virkatut hellehatut

Heips!

Karavaanarimatkailijana olen aina istumassa repsikan puolella. En todellakaan ole innostunut tuon kokoisen kopin kanssa ajelemaan ihmisten ilmoilla. Tavallisen peräkärryn kanssa aikoinaan taloa rakentaessa tein kyllä kauppareissuja, mutta edelleen vahvassa muistissa on, kuin todellisen loistava peräkärryn peruuttaja meitsi oli... :)

No, anyway, repsikan paikalla istuessa sitä tulee välillä luettua lehtiä, mutta myös virkkailtua tai neulottua. Tämän kesän reissuilla valmistui molemmille kummitytöille hellehatut virkaten.

Kummastakaan ei ole kuvaa tytön päässä, enkä ohjettakaan voi oikeastaan laittaa, koska hatut valmistuivat jämälangoista, joita ei enää ole Novitalla myynnissä.

Pikkuvauvelin pipo tehtiin pitkillä pylväillä, itse asiassa kuvan ottamisen jälkeen tein vielä muutaman kerroksen pidennystä... ja lopullinen kuva jäi tietysti ottamatta... :) 
Mutta idean varmaankin näkee alta.


Tämä alla oleva pipo oli päässä tosi kivan näköinen. Ideana oli ensin pylväillä tehdä lapsen pään kokoinen ympyrä ja sitten, kun koko on oikea tehdä alaosan kuviota niin kauan, että pituus on sopiva. Kerroksen silmukkamäärä alaosan kuviota aloittaessa tulisi olla jaollinen 5:llä.

Neulekuvion ohjeen kopioin Kotiruusun blogista, kukkaohje on myös sieltä. 
(kukka kuuluu päässä sijoittaa sivulle, eikä keskelle, kuten kuvassa)


Jälleen on uudet virkkailut meneillään, palataan niihin myöhemmin...

Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti