tiistai 11. marraskuuta 2014

Joulupukin pajakylä - Santa claus village

Tervehdys!

Viikonloppuloma Rovaniemellä, Joulupukin pajakylässä, toteutui viime viikonloppuna. 
Tervetuloa mukaan lomatunnelmiin... ;)

Tämä postaus EI ole maksettu mainos, en ole saanut mitään kaupanpäällisiä kohteesta, joten voitte uskoa, että kokemukseni kohteesta on aivan omani... :)

Ajattelin, että alkaa olla viimeisiä hetkiä viedä ekaluokkalaistani tapaamaan aitoa ja oikeaa Joulupukkia, ennen kun joku koulussa uskottelee jotakin muuta,.. :)


 Lensimme Helsingistä Rovaniemelle Norwegian-lehtoyhtiöllä. Lento kesti 1h 10min, joten oli mahtavan nopeaa touhua. Lennot saimme edullisesti, kun teimme varauksen jo elo/syyskuussa.


Lasten vaatteet mahtuivat heidän omiin lentolaukkuihinsa, joita hinattiinkin sitten ylpeydellä molemmissa päissä lentokentällä.

Yövyimme Santa claus villagessa, josta olimme varanneet 4hlön mökin. Hintaan kuului ilmainen kuljetus lentokentältä pajakylään ja lähtöpäivänä takaisin.


Mökkejä näkyi olevan alueella 70 kappaletta. 


Olin kyllä tyytyväinen mökkien varusteluun, vaikkei itse mökki kovin suuri ollutkaan. Löytyi pehmeä parisänky ja levitettävä vuodesohva. Sisällä oli lämmin, ilmastointi oli säädettävissä. Mikro, jääkaappi, hella, kahvin- ja vedenkeitin löytyi.


Mökki vaikutti uudehkolta, ikkunassa joulukynttelikkö, katossa poronsarvia muistuttava lamppu, tosin muovinen... Muuten materiaalit puuta. Jokaisella terassilla oli muovinen, valaistu kuusi.


Pieni saunakin löytyi, josta sai hyvät löylyt. Mies sai häkeltyneitä katseita saksalaisilta ja japanilaisilta turisteilta istuessaan iltahämärissä pakkasessa vain pyyhe päällään terassilla... ;)


Mökki oli kyllä hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Hintaan kuului lisäksi hotelliaamupala viereisessä ravintolassa. Mieluummin tämä, kuin hotelli Rovaniemen keskustassa!!

Alueella oli ihanaa lappihenkeä havaittavissa jonkin verran, alla kuva poroaitauksesta.


Hauska klapiaita.


Ihana riukuaita kivipaaseineen...


Niin, napapiirillähän sitä siis oltiin.


Pajakylästä löytyi hauskan näköinen alue, joka paljastui iltaravintola-Santamukseksi. Valitettavasti ravintola oli kiinni meidän vierailumme ajan.


Santamuksen sisäpihalta on tämä...


...ja tämäkin kuva. Erikseen oli sitten se oikea sisätilaravintola. Olisin kaivannut alueelle enemmän juuri tämän kaltaista maanläheistä meininkiä... :)


No, sitten siihen kaupalliseen puoleen. 
Alla näkyvä Joulupukin lahjatalo oli täynnä pieniä "krääsäliikkeitä", joista suurin osa möi samoja tuotteita: pehmoleluja, t-paitoja, joulutuotteita ym. Sitten oli muutama järkevän näköinen kauppa, joka myi puukkoja, kuksia, nahkarukkasia ym.


Sisällä oli sitten tietysti myös joulurekvisiittaa... Lapset kävivät ravistelemassa joulurekien lahjapaketteja ja yrittivät etsiä niistä nimiä... :)


Sisältä löytyi myös keinutuoli, puikot ja lankaa... Kyseessä oli joulupukille valmistuva maailman suurin kaulaliina, joka oli JO todella pitkä... :)


Joulupukin kammari sijaitsi kylän suurimmassa rakennuksessa.


Sisällä oli kyllä Suomalaisia design-myymälöitä (Marimekko, Iittala) Joulupukin lisäksi.


Pukin tapaaminen oli ilmaista, mutta itse ei saanut valokuvata. Valokuvatontut kuvasivat puolesta ja ylläriylläri myivät otoksensa hyvään hintaan turisteille. Tapaamisesta oli mahdollista saada myös videotaltiointi itselle.


Lapset jättivät pukille joululahjatoive-listansa ja lupasivat pukille olla kilttejä... 
(7-vuotias tosin ilmoitti jo illalla, että "mä vaan sanoin sille pukille niin", ei siis suinkaan LUVANNUT).


Parasta pajakylässä oli iltaisin, kun rakennukset oli valaistu kauniisti ja aukiolla soi joulumusiikki...


Pajakylästä löytyi myös Joulupukin pääposti.
Postin sisällä oli ihanan aito tunnelma, nurkasta löytyi kivitakka, keinutuoli ja joulurekvisiittaa...


Meidän tontut kirjoittivat mummuille ja vaareille postikortit.
Santa claus villagen respa ja ravintola sekä joulunäyttely sekä lahjatavarashop löytyivät kivan näköisestä talosta. Myös tämä oli ihanasti valaistu iltaisin. Sisällä ravintolassa oli hieman tylsästi käytetty muovisarvista tehtyjä lamppuja sekä tekotakkaa, jossa oli aina valkea... 


Alla kuva joulunäyttelystä, joka käsitteli entisajan joulua nuutipukkeineen... 
Hiukan on pöydän antimet muuttuneet ajan saatossa... :)


Metsästä löytyi väriä vaihtava valoshow...


Meidän vierailu ajoittui sesonkia edeltävästi, silti lähes kaikki mökit oli varattu ja koko sesonki on kuulemma loppuunmyyty. Lunta ei ollut, kuin nimeksi, mutta onneksi koko vierailun ajan oli pakkassää. 

Olihan tuo mukava kohde, Husky-koirat jäivät näkemättä. Valitettavasti tuli kuitenkin hieman turistikohteen maku, kun kaikki porojen näkemisestä joulupukin kuvaamiseen asti oli maksullista.
Paljon tilpehööriä myynnissä. Oheisohjelmaa talvikaudella oli saatavilla paljon mm. husky-safarista moottorikelkkasafariin, kesällä poron ruokinnasta marjojen poimintaan. Hinnat hipoivat pilviä, mutta olivat toki suunnattu ulkomaalaisille.... kait, vai lähtisitkö lapin metsään keräämään mustikoita 100 euron hinnalla??? :) 

Ehdimme pienelle luontoretkellekin, joka oli omatoimiselle ilmainen!!!


Luontopolku pitkospuineen ja opaskyltteineen...


Pakkasilmasta huolimatta hienoinen suopursujen tuoksu... ainakin kuvittelin niin.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin päättyi tämä reissu.
Kivaa oli, ihanaa vaihtelua perusarkeen.
Mutta loppui liian pian, niin kuin kaikki lomat...
Kiva, jos jaksoit viihtyä seurassani koko kilometripostauksen verran! :)

Terveisin,
Satu
2 kommenttia:

  1. Ainakin lapsille varmasti iki-muistoinen reissu. Eipä ole tullut poikettua tuolla vaikka lukuisia kertoja on ohi ajettu-on joko kiire lomakohteeseen tai sitten kiire kotiin. Kyllä tuolla varmaan saisi ajan kulumaan. terkuin Liisa

    VastaaPoista
  2. :) Niin, kyllä siellä ne aikuisetkin jonottivat pukkia tapaamaan, joten jonon jatkoksi vaan!!! :)

    VastaaPoista