keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Suklaa-banaanikakku

Heips!

Jos olet banaanin ja suklaan ystävä, niin tässä mainio kakkuresepti näiden yhdistelmällä.

Resepti on jälleen oma tuunaus useammasta reseptistä, olen tehnyt kakun pari kertaa eri kokoisiin vuokiin. Suosittelen 26-28cm vuokaa, jolloin kakusta ei tule liian paksua ja se kypsyy tasaisemmin ja nopeammin.

Suklaa-banaanikakku

150g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 banaania
4dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
150g tummaa suklaata
150g creme fraichea (ei kevyt)

kuorrutus:
100g tummaa suklaata
0,5 dl kermaa

Vatkaa voi ja sokeri sekaisin, lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten, sekaan. Muussaa banaanit hienoksi soseeksi ja lisää seokseen. Sulata suklaa ja lisää sekaan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hiljalleen seokseen ja lopuksi Creme fraiche.

Kaada seos korppujauhotettuun 26-28cm kakkuvuokaan, kakku kohoaa reilusti.
Paista 175 asteessa n. 60min, kokeile kypsyyttä tikulla. Jatka paistoaikaa, jos kakku ei ole kypsä.

Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä ennen kuorrutusta. 
Sulata suklaa kuorrutusta varten. 
Kuumenna kerma kattilassa kädenlämpöiseksi, älä kiehauta. 
Kaada sula suklaa sekaan ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
Levitä suklaakuorrutus kakun päälle ja reunoille.

 Alla olevissa kuvissa kakku on Ikean silikoni-sydän vuokaan tehtynä, jolloin kakusta tuli turhan paksu. Paistoaika taisi olla 1h 30min tähän vuokaan tehtynä.


Mutta makuhan oli mitä parhain, kostean suklaisen banaaninen... :)


Mies ei banaanikakuista perusta, tuhottiin pojan kanssa tämä kakku kahdestaan muutamassa päivässä... :) 


Ja lopuksi kuva lapseni kakkupalasta delfiini-lautasella.
Tämä kuva on juuri tätä blogi-kuvien parhaimmistoa fiinillä asettelullaan ja kauneudellaan... mutta saa kelvata! ;)


Herkullisia hetkiä!!

Toivotteleepi Satu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti