lauantai 24. lokakuuta 2015

Betoni-kärpässienet, diy

Heips!

Betonitöitä on tullut kokeiltua tänä syksynä pitkästä aikaa, aiemmin olen tehnyt lähinnä betonisia rapsun lehtiä, joita löytyykin useampi meidän puutarhasta.
Alkuperäinen inspiraatio betonitöistä syntyi varmaankin vuosi sitten, kun Liisan blogissa vilahteli betonisia kärpässieniä. Suunnittelin sitten samalla kerralla tehtäväksi kaikenlaista muutakin, joista osa onnistui, osasta tuli fiaskoja... :)

Mutta NYT ne kärpässienet on tehty ja niihin olenkin oikein tyytyväinen.


Vaikeinta projektissa oli löytää sopivat muotit jalalle ja lakille.
Lasten jugurttijuomapulloista tuli oikein hyvät muotit sienten jaloiksi.


Kaksi Ikean kulhoa uhrasin tälle tarkoitukselle, niissä kun on suht. pieni tuo tasainen osio, jota sienten lakeissa taas ei tarvitsi näkyä ollenkaan.Sitten vaan betonia kehiin...


Ja tällaiset niistä tuli kuivuttuaan.


Jalkaosa olikin oikein hauska.


Sitten maalia päälle.


Ja tadaa!
Kärpässieni-kaksoset!Tuuppasin sienet etupihan muurin päällä olevaan istutusalueeseen. Siellä on ennestään jo betoninen raparperin lehti sekä kaupasta ostetut betoni-pikkulinnut.


Mukava, mutta monivaiheinen projekti. 
Saas nähdä kuinka kauan nämä herkullisen väriset lakkipäät saavat olla rauhassa tuossa etupihalla, kun lapset kavereineen kirmaavat edes-takas... :)6 kommenttia:

 1. Voi että, kiva että sait inspiksen sienistäni. Hienot jalat olet saanut sienillesi. Minun sieneni kukoistavat kesät talvet kukkapenkissä. Ne on niin kiva väriruiske talvellakin, mikäli lumi ei niitä peitä. Mukavaa viikonloppua sinulle tv Liisa

  VastaaPoista
 2. Hauska idea ja hieno toteutus - jälleen!
  Kivaa viikonlopun jatkoa! <3

  VastaaPoista
 3. Nää on superhienot, wau! Iloa ja valoa viikkoosi!

  VastaaPoista
 4. Kivat sienet ja tosi tasainen betonin pinta :-)

  VastaaPoista