sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Linnuille rasvapalloja

Tervehdys!

Pikkulinnut saivat säälipisteet pakkasen paukkuessa ja päätinpä ilahduttaa lintusia siemen-rasva-kököillä. Etupihalla on kyllä lintulauta, jossa pikkulintuset päivittäin käyvät, mutta jospa vielä tarjoilisi jotakin rasvapitoisempaa ravinnoksi...


Siispä muotteja, kookosrasvaa, narua, linnunsiemeniä ja kauraa kaivettiin kaapeista esille ja yhdessä 5v-tyttösen kanssa sitten näitä väsäilimme. Osa muoteista oli kyllä hiukkasen jouluisia, mutta ehkäpä ne kelpaavat linnuille siltikin... :)


Halutut muotit täytetään siemenillä, itse lisäsin muotteihin juuttinarua, jotta rasvakököt saa sitten roikkumaan puun oksaan. 

Sitten sulatettu kookosrasva kaadetaan muotteihin siementen sekaan. Anna kookosrasvan hetken jäähtyä ennen kaatamista. Sain yhden jugurttipurkin poltettua puhki, kun lähdin liian aikaisin kaatelemaan kuumaa rasvaa.

Silikonimuotit kyllä kestävät hyvin kuumaakin. Yhdestä kookosrasvapaketista tuli yllä olevien kuvien verran valmista. Sitten ulos jäähtymään ja kovettumaan. Ei tarvinnut montaa tuntia ulkona olla näillä pakkasilla.


Hauskan näköisiä tuli näistä pipariukko- ja kuusi-muoteilla tehdyistä.


Näissä alla olevissa muoteissa oli pelkästään kuorittua kauraa.


Yksi pääsi lintulaudan päälle.


Pari laitettiin takapihan koristeomenapuuhun. 
Puolet jätettiin jemmaan, jotta ruokapaikkoja saadaan täydennettyä näiden huvettua... 


Bon appetit!

Satu

4 kommenttia:

 1. Voihan ryökäle, että on söpöläisiä tirppojen herkkuja :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tirpat on samaa mieltä. Toistaiseksi puihin laitettuja ei oo käyty nokkimassa. Eivät varmaan raaski.... hahhah! Jossakin toisaalla taitaa olla paremmat apajat. :)

   Poista
 2. Todellakin suloisia eväitä linnuille. Minä tein vain maitotölkkeihin ja ei ne todellakaan olleet noin hienon näköisiä. No Satu linnut ovat nyt jossain, sillä meilläkään ei ole pahemmin nyt pakkasilla lintuja näkynyt, paitsi nuo perh.nan harakat. Liisa

  VastaaPoista
 3. Meillä ei edes harakoita... outoa. Ehkäpä vielä palaavat. :)

  VastaaPoista