sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Ystäväkirjahaaste

Hahaa!
Paluu lapsuuteen. 
Meillä ainakin ala-asteella luokassa kiersi sekä ystäväkirjoja että slam-bookeja, joita hikihatussa täyteltiin. Nyt sain Liisalta, Liisan kotona -blogista, ystäväkirjahaasteen.
Alunperin haaste on lähtöisin Napsahduksia-blogista.
Katsotaanpa, sitten...

1. Pituutesi ilman korkkareita?
Olen keskimääräistä kookkaampi naisihminen, 168cm  :D
(suomalaisen naisen keskipituus 167cm)
Koska mieheni on 195cm pitkä, niin keskimääräistä pidemmästä varrestani huolimatta tykkään juhlissa pitää korkkareita... :)


2. Lempinimesi ja mistä se on peräisin?
Satu nyt ei ihan hirveästi ole lemppareille taipunut, käytetyimmät Satska ja Sadu. 
Sen sijaan olen AIKA monta kertaa kuullut nimeeni liittyen tietyn lorun... you know! ;)


3. Minkä ruoan valitset lauantai-illalle, jos ei tarvitse miettiä kaloreita?


Suosikkeja ovat ainakin: 
uunilohi kermalla, sipulilla ja katkaravuilla, lihapata punaviinissä, hyvä pihvi tai kokonaan itse tehty hamppari... Kovin eksoottista ei ole viime aikoina tullut tehtyä, kun pitäisi upota koko perheelle. Kaloreita ei ruoanlaitossa tule kyllä ajateltua, ennemminkin hyvää makua... :)

Hyvän ruoan kruunaa tietysti hyvä jälkiruoka, suosikkeja ovat pannacotta marjoilla, suklaamousse, semifreddo sekä mutakakku... :)

 4. TOP 4 -asiaa, joita arvostat ystävyydessä?
Luotettavuutta, rehellisyyttä, aitoutta sekä ystävyyttä josta saa hyvää draivia. Välillä jokin ystävyys tuntuu vain imevän energiaa, sille ei tässä hektisessä arjessa ole oikein sijaa. Parhaimmillaan ystävyys on sitä, kun pitkän tauon jälkeen istahtaa kahveelle ja huomaa, että juttu jatkuu siitä, mihin se viimeksi jäi. Alla kuva muutama vuosi sitten tehdystä ystävänpäiväkortista. Tommy Taberbanin sanoin, kyllä ihminen tarvitsee ihmistä...


5. Telkkarista: Moderni perhe, Kimmo, Salkkarit, Greyn anatomia vai Hottikset?
Yhtä ainoaa sarjaa olen tv:stä seurannut ja se nyt sattuu olemaan tässä viisikossa... :) Greyn anatomia. Kimmosta tykkäsin kovasti, kun se tuli telkasta, mutta mitenkään orjallisesti en sarjaa seurannut. Hottikset on AIVAN kamala, kerran vaihtanut kyseiselle kanavalle vahingossa, ei toistu! Kotimaisista suosikeista mainittakoon tällä hetkellä Siskonpeti... uppoaa kyllä! :)6. Rakkaimmat harrastuksesi ja onko sinulla haaveissa aloittaa jokin uusi harrastus?
No, tuleekohan kenellekään yllätyksenä, että rakkain harrastus on käsillä tekeminen. Koskien leivontaa, askartelua, neulontaa, virkkausta, tuunausta, kukka-asetelmia, puutarhan hoitoa. Myös musiikki on erittäin tärkeä osa elämääni sekä itse soittaen ja laulaen että suosikkeja kuunnellen. Myös klassinen musiikki rentouttajana toimii! Lähinnä pimputtelen pianoa tai säestelen sointuja kitaralla, viulua soitin joskus, nykyisellään se kerää pölyä tauluna... :) 

  
Viime talvena ostettiin koko perheelle laskettelukamat, mutta tänä vuonna ei olla vielä rinteeseen ehditty. Nuorempana rinteissä tuli viihdyttyä enemmänkin. Hiihtämisen taikaa en ole jostakin syystä koskaan löytänyt... Hahaa, meinasi unohtua, lukeminen! Rakastan hömppää Nora Roberts -kirjallisuutta romanttisine juttuineen sekä saman kirjailijan J.D.Robb -nimellä kirjoitettuja jännäreitä. 


Yhteen aikaan olin koukussa Grishameihin, kirjahyllystä löytyy rivistö näitäkin, tykkäsin ahmia niitä myös "in english"... 


Uusille harrastuksille ei tällä hetkellä löydy aikaa, olisi ihanaa käydä laulutunneilla tai jollakin kansalaisopiston kädentaito-kurssilla... :)

7. Haaveita, joiden toivot toteutuvan lähitulevaisuudessa?
Moni haave on jo toteutunut: isot häät, kaksi lasta, oman talon rakentaminen, karavaanailu, valmistuminen ammattiin x2, virkakin jo hyppysissä... Omat haaveet liittyvät nyt enemmän siihen omaan hyvinvointiin. Toivoisin terveyttä koko perheelle ja enemmän perheen yhteistä aikaa arjen keskellä. Toivoisin seesteisyyttä, rentoutta ja iloa, mahdollisuutta välillä pysähtyä.


Nyt täytyy kyllä hieman kehua itseä: elämän suorittaja oli kaksi päivää viime viikolla koulutuksessa ja siitä uuvahtaneena ei tehnyt eilen mitään suorituksellista... (piirretäänkö viiva seinään!) Katsoin kaksi leffaa Netflixistä ja virkkasin keskeneräisen huivin samalla loppuun. Ihanan rentouttavaa ja ennen kaikkea, sain valita ihan itse, mitä romanttista hömppää halusin katsella... :)

8. Hattaraa vai pehmistä? Molempia ei saa valita.
Tämä on helppo, ehdottomasti pehmistä, ihan tavallista vaniljapehmistä. Ei edes sekoitusta. :)


9. Ripsiväri, kestoväri vai naturell?
Taivaan lahjana olen saanut pikimustat, pitkät ripset. Ei tulisi mieleenkään maalata päälle. Kerran kokeilin ripsaria, ripset ottivat silmälaseihin kiinni... hahhahhaa :D Ei sovi! Muutenkin olen tosi huono meikkaamaan, usein lampsin töissä ihan naturellina... 


10. Mottosi?
No, ehkä nää on enemmänkin lentäviä lauseita, jotka toistuvat usein arjessa:
-Nyt menoks, sanoi Annie Lennox! 
-Voi myrkky! 
Kuvaavat arjen menoa: aina kiire, aina jokin menee pieleen... :)


Lomaa odotellessa... :)

Siinähän ne!

Haasteen säännöt:
-Voit kopioda nämä säännöt postaukseesi
-Kiitä haasteen antajaa ja mainitse Napsahduksia-blogi haasteen alulle panijana
-Vastaa sinulle annettuihin Ystäväkirja-kysymyksiin
-Lisää kuvaksi/kuviksi parhaiten itseäsi kuvastavia kuvia
-Keksi uudet tai käytä vanhoja kysymyksiä blogiystävillesi
-Haasta mukaan ihania bloggaajafrendejä

Olen alkuvuodesta liittynyt lukijaksi moneen uuteen blogiin, olisi mukavaa, jos joku näistä uusista blogituttavuuksista lähtisi haasteeseen mukaan. :)
Samoilla kysymyksillä mennään...
Ystäväkirjahaaste lähtee täältä:

Kaisalle, Kotokolossa-blogiin,
Tainalle, Kotomo-blogiin,
Henskulle, Sydämellistä-blogiin,
Sannalle, Mökin keittiössä -blogiin

Toivottavasti jaksatte lähteä haasteeseen mukaan, olisi mukava lukea vastauksianne. :)

Terveisin, Satu

5 kommenttia:

 1. Kiitos Satu, että otit osaa haasteeseen. Oli kiva lukea vastauksiasi. Tuo Tabermannin runo on yksi suosikeistani ja sopiikin tulevaan ystävänpäivään. Liisa

  VastaaPoista
 2. Kiitos Satu, vastaan tuplahaasteeseen ihan tuota pikaa! Mukavaa alkavaa viikkoa

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta :) Luin kommenttisi joku päivä töissä, mutta kaiken hälinän keskellä pääsi tipahtamaan muistin syövereihin - vastaan huomenissa, kun pääsen läppäri ja valokuvien ääreen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että osallistut, eihän tuolla nyt kiirusta ole... :)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta <3, saattaapi olla että näihin vielä vastailen! :)

  VastaaPoista