maanantai 8. helmikuuta 2016

Vanilja-mustikka -juustokakku

Heips!

Synttärikakut jatkuvat...

Tämä juustokakku on variaatio Tarun taikakakku -blogin sekä Hellapoliisin versioista...



Vanilja-mustikka -juustokakku

Pohja:
260g kaurakeksejä
75g voita

Täyte:
2,5dl flora vanilla
2,5dl flora vispi
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
300g vaniljatuorejuustoa
5 dl mustikoita
1-2dl pensasmustikoita
4 rkl vettä
10 liivatetta

Kiille:
3,5 dl flora vanillaa
3 liivatetta

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Vuoraa 28cm irtopohja-vuoka leivinpaperilla sekä pohjalta että reunoilta. Painele keksimurska vuoan pohjalle, Soseuta mustikat, itse vielä paseerasin mustikat sihdin läpi. Vatkaa eri kulhoissa flora vanilla ja flora vispi vaahdoksi. Sekoita sokerit ja tuorejuusto keskenään. Yhdistä kaikki ainekset sekaisin. Liota liivatteet pehmeiksi ja sulata kuumennettuun vesitilkkaan. Kaada ohuena nauhana täytteen sekaan samalla hyvin sekoittaen. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja ripottele pensasmustikat sekaan. Kaada loput täytteestä päälle ja tasoita pinta. Aseta muutamaksi tunniksi hyytymään jääkaappiin.


Kun täyte on hyytynyt, niin valmistetaan kiille. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna 1/2 dl Flora vanillaa kattilassa ja liota liivatteet sekaan. Kaada loput 3dl sekaan ja valuta varovaisesti täytteen päälle. Anna hyytyä useampi tunti jääkaapissa.

Alla kuva hyytyneestä kakusta.


Pinnalle pritsasin tummaa suklaata...


...ja asettelin muutaman pensasmustikan koristeeksi,


Reunoja varten pursotin suklaasta reunakalvon päälle kuvioita.
Kun suklaa on jähmettynyt, niin kalvot nostetaan kakun reunoille kalvojen kanssa.


Kalvot irrotetaan hetken päästä, kun suklaareunus on tarttunut kiinni kakkuun. Alakuvassa kalvoreunusta ollaan poistamassa.


Valmis! 


Alla vielä kuva pienestä gluteenittomasta versiosta. 


Kaikki mustikat olivat pakkasesta otettuja, pensasmustikat sulivat kauniisti ja niitä pystyi hyvin käyttämään koristelussa. :)

Satu

4 kommenttia:

  1. Ai miten ihanan näköinen ja kuuloinen kakku :)

    VastaaPoista
  2. Satu on taas ollut vauhdissa kakkurintamalla ja jälleen upea kakku! Maistuis kyllä minullekin. Liisa

    VastaaPoista