torstai 4. helmikuuta 2016

Minions-täytekakku, DIY

Heips!

Tuossa taannoin vietettiin tyttäreni 6v-synttäreitä myös sukulaisten kanssa ja sinne päätin sitten tehdä teeman mukaisesti Minions-täytekakun. 


Netti oli pullollaan toinen toistaan upeampien kakkujen kuvia, joista inspiroituneena lähdin omaani toteuttamaan. Tässä oma versioni, varmasti on muitakin tapoja tämänlaista kakkua tehdä. Tässä myös muutava vinkki, jos haluat samanlaista lähteä itse toteuttamaan.

Paistoin kaksi kakkupohjaa, toisen tavallisessa 24cm vuoassa ja toisen puolipallon muotoisessa vuoassa (alla).


Kakut leikattiin osiin ja kostutettiin ja täytettiin normaaliin tapaan. Täytteet on oltava liivatteellisia, jotta kakusta tulee tukeva. Omat täytteeni olivat vanijan ja vadelman makuisia mousseja ja kakkupohja siis kuvan mukaisesti kaakaopohjainen. Oma pohjani oli lisäksi gluteeniton. Hyviä täytevaihtoehtoja löytyy Kinuskikissalta tai sitten ihan juustokakku-resepteistä. 

Alla molemmat kakut täytettynä ja hyydytettyinä. Pallokakun kokosin pahvisen, kaupassa myytävän kakkualustan päälle.

(kuva netistä)

Kakkua tukemaan tarvitaan lisäksi muoviputkia. Itse olen ostanut omani kakkukaupasta, mutta tiedän osan käyttävän myös suoria pillin pätkiä kakun tukemiseen.


Kakkutuet leikataan alemman kakun korkuisiksi ja tökitään tasaisesti kakun sisälle. 


Sitten pallokakku nostetaan kakkualustan kanssa alemman, tuetun kakun, päälle ja varmistetaan tukevuus. Minun alakakkuni oli hieman leveämpi kuin ylempi, joten kakun reunasta leikattiin reunaa pois sen verran, että leveys pysyi samana koko kakun matkalla.


Seuraavaksi kakku päällystettiin sokerikreemillä kauttaaltaan. 
Hyvä kikka kreemillä päällystämiseen, varsinkin murevaisemmassa gluteenittomassa pohjassa on, että ensin ohut kerros kreemiä tasoitellaan kuta kuinkin koko kakun päälle. Sitten asetetaan kakku kylmään hetkeksi ja lisätään uusi kerros kreemiä edellisen päälle, jolloin kakkuhippuset eivät kulje kreemin mukana, kun ovat jähmettyneet edelliseen kerrokseen....


Sitten kaulitaan riittävän iso määrä sokerimassaa levyksi ja nostetaan kakun päälle ja siloitellaan kädellä kuprut pois. Omassa kakussani oli 3 pakettia a´250g keltaista sokerimassaa, 1 pkt sinistä, 1 pkt valkoista ja 1 pkt mustaa.


Kengät ja tumput muotoilin käsin mustasta massasta.


Housujen lahkeet ovat ontot, kengät ja tumput täyttä tavaraa. Housun lahkeet kiinnitin pienellä määrällä sokerikreemiä kenkiin sekä vartaloon. Käden paikaksi valikoitui tuo alla oleva housunreunus, jonka vierestä keltainen massa oli hieman hajonnut. Tumpulla virheen sai hyvin piiloon. :)


Silmälasit muotoilin valkoisesta sokerimassasta ja silmälasien nypykät tein tyllalla.


 Kiinnitin nypykät pienellä vesitilkalla kiinni.


Maalasin lasit hopeisella tomuvärillä, lasien kiinnittämiseksi tökin taustan täyteen cocktailtikun puolikkaita. alakuvassa myös silmät valmiina.


Alakuvassa nyt silmät paikallaan (sokerikreemillä liimattu) sekä lasit tökättynä kiinni.
Käsien tekemisestä ei näköjään tullut kuvia otettua, ne ovat muuten ontot, mutta olkapään, kyynärpään ja ranteen alueelle tein pienet pallot, jotka helpottivat käsien taittamista ja käsittelyä. Kädet on liimattu sokerikreemillä kiinni. 


Hiusten kiinnityksessä käytin cocktailtikkuja.


Alla olevassa kuvassa nyt tukka ja silmälasien remmit paikallaan.


Tadaa, V-A-L-M-I-S!


...ja takaa...


Kakkua varten poistin yhden hyllyn jääkaapista, jotta mahtui paremmin. 
Täytyy sanoa, että joka kerta kun kävin jääkaapilla, niin hihittelin kaapissamme asuvaa Minionia... :)
Huvittavan näköinen tyyppi...


Kakkualustan myötä kakkua pystyi hyvin leikkaamaan ja se pysyi hyvin kasassa.
Kakku tuhottiin lopullisesti vasta miehen työpaikalla, sen verran kookas tämä versio oli, etteivät sukulaisvieraat siihen yksin pystyneet... :D

Näytetään IMAG0777.jpg
Näytetään IMAG0777.jpg

Noin, tulipahan taas väkerrettyä. 
Tykkään kyllä NIIN paljon näiden sokerimassa-kakkujen tekemisestä!

Terkkuloin, Satu

8 kommenttia:

  1. Hih, kyllä on upea kakku ja tuli oikein hyvälle tuulelle tuon nähtyäni. Ja tuo viimeinen kuva vielä sellainen, niin kuin minioni oli suu auki :) Upeeta.

    VastaaPoista
  2. Vautsi, hieno!! Tuollainen minioni olisi oikein mukava löytää omastakin jääkaapista! :D

    VastaaPoista
  3. Siis niin upean kakun olet kyllä loihtinut, wau! Mukavaa laskiaissunnuntaita

    VastaaPoista