lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulukortit

Olisiko meidän kortti jo kolahtanut postilaatikkoon...?
Jos ei, niin älä lue tätä postausta... :)

Viimeiset 6 vuotta olen joulukortteina lähetellyt lasten tonttukuvia. Ihanan helppoja. Sitä ennen olen pitänyt perinteestä tiukasti kiinni, että joulukortti on tehtävä itse.
 
Nyt lapset ovat jo sen verran isoja, että tonttukuvien aika on nyt ohi. On siis jälleen aika palata korttien väkerrykseen itse. Korttien lähetys on osa jouluun valmistautumista, tykkään tästä touhusta, mutta täytyy kyllä myöntää, että hieman liian haasteellisen, moniosaisen korttimallin tulin suunnitelleeksi. Varsinkin kun kortteja piti tehtailla 28 kappaletta. :)

Tällaisen kortti-määrän teossa auttaa tuollainen halpa paperi-leikkuri, että korttien reunat tulevat kutakuinkin suoraan... Ensiksi siis korttipahvien leikkuu.

 
Sitten leikkasin paksummasta pahvista lumihankea muistuttavan muodon.
 
 
Alle sitten musta pahvi, johon hopea-spraylla tehtiin tuo hopea-hanki. 
Ajattelin, että pääsenpä hieman helpommalla ja käytän valmiita hopeisia tarrakuvioita  ja -tekstejä. Hmmm, jossakin kohtaa huomasin kyllä jotakin aivan muuta... :) 
Kuusen kuviot siirsin hopeiselle kartongille ja leikkasin irti.


 
Nuukana ihmisenä päätin hyödyntää myös tarra-arkkiin kuusi-tarrasta jääneet kuusen kappaleet. Niiden irrottelu ja tarkalleen paikalleen saaminen oli sen verran vaikeaa, että kehittelin ihan hyvän systeemin helpompaan siirtelyyn...
Kontaktimuovin pala halutun kuvion päälle...

 
Kuvan irrotus...

 
Ja siirto halutulle alustalle...

 
Voilà!

 
Tässä alla valmiiksi leikatut korttipohjat, päälle tuleva lumihanki-kuva, sisäteksti-paperit leikattuina, ääriviivatarroja ja reunanauhaa...

 
Tässä kansikuva valmiina ja korttipohjat taiteltuna ja reunanauhoitettuna. Ääriviivatarrojen tekstien kiinnittäminen osoittautui hyvin hitaaksi puuhaksi. Menevät tosi helposti vinoon ja välillä irrottamisvaiheessa katkeilevatkin... ähhh.

 
Jos joskus noista järkyttävän paksuista ammattikirjallisuuden kirjoista on hyötyä, niin NYT! Ne soveltuvat erinomaisen hyvin liimattujen korttien painoksi, etteivät pääse vääntymään. 


Tässäpä niitä valmiita sitten on. Osassa kaksi ja osassa yksi kuusi...


 
Sisälle teksti joululaulusta ja muutama lumihiutale.

 
Huh! Kaikki postitettu ajoissa!
 
Satu :)
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Todella kauniita kortteja! Ja hyvä niksi kontaktimuovin käyttöön! Laitanpa korvan taakse... ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kauniista kortista! <3 Ihanaa joulun aikaa teille!

    VastaaPoista