sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Vadelma-kinuskikakku

Suut makiaks poikain metsäreissulle.
Mies kavereineen vietti poikien päivää metsämökillä, jonne perinteitä noudattaen leivoin kakkua.
Viime vuonna toivottiin täytekakun tilalle juustokakkua, joten saamansa pitää.
Alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta, päällisen olen varioinut.
Vadelma-kinuskikakku
Pohja:
200 g domino-keksejä
50 g margariinia tai voita
Täyte:
4 dl kuohukermaa
3 ½ dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä
Pinnalle:
Kotimaisia vadelmia
kiille hyytelösokerista
vispikermaa + sokeria + vaniljasokeria
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Painele leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan.

Kiehauta kuohukerma ja fariinisokeri ja jäähdytä aivan kylmäksi. 



Vatkaa jäähtynyt kerma-fariinisokeri -seos kuohkean jähmeäksi. Vatkaa toisessa kulhossa Vispikerma ja lisää sekaan notkistettu tuorejuusto. Yhdistä seokset. Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä ja sulata ne 0,5 dl:aan vettä. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen juusto-kerma-kinuski -seokseen.



Kaada puolet massasta keksipohjan päälle, tiputtele kotimaisia vadelmia väliin.



Kaada loput massasta päälle ja tasoita pinta. Laita jähmettymään jääkaappiin.



Levitä kakun pinnalle jäisiä tai tuoreita vadelmia.



Keittele hyytelösokerista sokeriseos ja levitä ohut kerros marjojen päälle ja reunoille.



Lopuksi kermavaahdosta ruusukekiehkurat reunoille.


Taisi maistua.


Terkuin,
Satu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti