lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulun viettoa

Niin se Joulu tuli ja niin se vaan taas meni nopeasti. 
Kuulun niihin ihmisiin, jotka eivät ole koskaan ymmärtänyt niitä ihmisiä, joilla on kotona tekokuusi aidon metsäkuusen sijaan. No, vuosi sitten osasimme yhdistää perheemme jokajouluisen tukkoisuuden ja flunssaoireet tuohon joulukuuseen. Siinä sitten mietittiin, että hankkiakko oikea kuusi ulos vai tekokuusi sisälle... Eihän lapsiperheessä voinut kuvitellakkaan joulua ilman kuusta, joten tekokuusi hankittiin. 

Yllättäen olenkin alkanut pitämään tuosta muovisesta versiosta, onhan siinä huomattavasti hyviäkin puolia: joka joulu säästyy rahaa n. 30 euroa, kuusen hankkimiseen ei mene aikaa eikä hermoja, eikä autoa tarvitse imuroida kuusenhakumatkan jälkeen, ei tarvitse jännittää minkälainen kuusi sieltä paljastuukaan sulamisen jälkeen, ei varista neulasia, kuusen koristelu on mukavaa, kun neulaset ei pistele, ei tarvitse kastella...

Olisihan siinä oikeassa kuusessa tietysti oikean kuusen tuoksu... mutta nykyään olen avarakatseisempi ja ymmärrän myös niitä/meitä tekokuusilaisia... :)

Aidon kuusen tapaan meillä on koristeltu kuusi vasta aattoaamuna. Kuusenkoristeihin liittyy osittain jotakin nostalgista ja mukavaa. Kerrostalossa reilut 10 vuotta sitten asuessamme autoimme usein naapurinmummoa joissakin käytännön askareissa, kuten lampun vaihdossa tms. Eräänä jouluna hän sitten lahjoitti meille kaikki joulukuusen koristeensa, koska ei niitä enää tarvinnut, eikä perillisiäkään ollut. Siitä lähtien meillä on ollut kuusessa naapurin mummon koristeet (nykyään tietysti rinnalla jo paljon lasten tekemiä sekä ostettujakin). Joka Joulu mieleen tulee kuitenkin tämä persoonallinen mummeli, jota ei ehkä kovin moni enää täällä maapallolla muistakaan. :) Lämmin ajatus mummolle!


Lapset koristelivat kuusen periaatteella "kaikki mikä saadaan pysymään kiinni, on kuusenkoristetta". Jälkeenpäin katsoessani, kuusesta löytyy kynttilämansetteja, joulukukkien koristelunaruja... :)
Latvassa istuu pari lintua ja onhan noita ihan oikeitakin koristeita reilusti eli riittävästi...

 

 Eskarilainen askarteli koulussa taikataikinasta joulukoristeita ja tahtoi viedä muotiksi pääkallon... Kuusesta löytyy siis myös tällainen jouluinen pääkallo :)


Jouluaatto vietettiin omalla perheellä. 
Aattoaterian koristelussa oli hieman helmiä, käpyjä ja timanttejakin...Pukki toi niin paljon lahjoja, ettei kuusen alle edes mahtunut. 
Ilmeisesti myös allekirjoittanut oli ollut ainakin tonttujen piipahtaessa nätisti, sillä lahjapussukoista paljastui hopeinen Moccamaster, kirjoja, koruja <3, jäätelökone ja hieman teknistä tarpeellista, monitoimi-printteri, hajonneen edellisen tilalle... :)


Nyt on sukulaisia tavattu, seuraavaksi vuorossa ystävien ja seuraavien sukulaisten kyläilyjä. 
Onnea on koko perheen loma ja rentoilu pakollisten touhujen keskellä!  

Iloisia välipäivätunnelmia sinullekin!
Satu

2 kommenttia:

 1. Meillä taas näyttää siitepölyvammat sen verran helpottaneen että ekaa kertaa uskallettiin laittaa muovikuusen tilalta aito! :D Puolensa molemmissa.
  Kaunis joulupöytä ja mukava meininki muutenkin.
  Oikein kivoja joulun päiviä vielä sinne! <3
  terkuin toinen onnellinen moccamasterin omistaja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, huomasin sun pinkin moccamasterin... :) Mukavaa meininkiä sinnekin...

   Poista