sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Pikkujoulua ja joulukortteja

Hyvää toista adventtia.

Viikko sitten vietimme pikkujoulua lähisuvun kanssa syömällä perinteiseen tapaan joululaatikoita ja kinkkua. Joululaatikot maistuivat kyllä ihanalle, kun niitä jälleen sai maistella pitkän tauon jälkeen. Vuorovuosin istumme pikkujoulupöytään joko omien tai mieheni lähisuvun kanssa, joiden kanssa sitten itse jouluateria jää varsinaisena jouluna väliin. 

Perheen oma jouluaatto aiheuttaa valitettavasti sen, ettei jokaista sukulaista ehdi jouluna näkemään. Kaikkia kyläpaikkoja ei vain voi ahtaa kolmeen pyhäpäivään, ilman että Joulusta tulee suorittamisen maku. Siksi siis tämä pikkujouluateria, joka tuo kyllä mukavasti joulutunnelmaa.


Lisäksi helpotan joulukiireitä tekemällä samalla joululaatikoista raakapakasteet, jotka paistetaan sitten jouluaattona. Tässä reseptit joululaatikoista.


Joulukortit teetettiin tänä vuonna Rovaniemen reissun kuvista.
Onneksi pääsin kuitenkin muutaman kortin askartelemaan naapureille.

Teemana oli poro, alla piirretty raakaversio.


Poro huovasta, alle lahjapaketti-teippiä, muutama tarra-lumihiutale ja kimalteleva pilvi...


Askarteluseurana oli 4v tyttönen, joka askarteli omat tonttukorttinsa parhaimmille kavereilleen. Tyttö on ihanan innostunut kaikesta askartelusta, heti mukana, eikä tarvitse enää apuja tai neuvoja. :)


Tässä vielä "porotokka"...


Tunnelmallista toista adventtia!

Satu

2 kommenttia:

  1. Tuo onkin hyvä idea viettää lähisukulaisten kanssa pikkujoulua, niin voi sitten rauhoittaa oman joulunsa. Ja herkkujahan näyttää olevan pöydässä jos jonkin laista. Ihanat nuo sinun porokorttisi ja kekseliäät :) tv Liisa

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Poroteemalla ei olekaan aiemmin tullut kortteja väsättyä. :)

    VastaaPoista