tiistai 30. joulukuuta 2014

DIY kynttilähurrikaari /kynttilälyhty ja meidän joulu

Blogi ja sen pitäjä on lomaillut ja palaillut jo työmaallekin.
Joulukoristeet komeilevat nurkissa vielä loppiaiseen asti, eikä niihin ole vielä kyllästyttykään.

Jouluaatto sujui mukavasti kotona oman perheen kanssa. Jopa niin leppoisasti, ettei yhtään blogikuvaa tullut napattua meidän joulusta tai notkuvasta joulupöydästä... - ehkä hyvä niin :)

Olinpa TAAS ollut superkiltti... ;)
Joulupukki oli huomannut bloggaamisen vievän turhan paljon aikaa liikuntaharrastuksilta ja toi tuikitarpeellisen Polarin aktiivisuusrannekkeen... :)


Tuossahan tuo nyt sitten yrittää vinkata, että bloggaamisen sijaan 28min lenkki olisi nyt paikallaan.
Kuinkahan paljon hyötyä tästäkin vehkeestä on, kun heti ignooraan sen tylysti... hahhahhahaa!!

Pukki Satu  oli myös havainnut ruuhkan meidän perheen tietokoneella ja hankki IIhanan punaisen oman ferrari-läppärin bloggarille... ;)   


No, olihan tuolla kirjaa ja pehmeääkin pakettia seassa sekä parempia lähikuvia ajatellen useampi loittorengas järkkäriin. Myös kaunis ja käytännöllinen iso korurasia yllätti ja miellytti... :)

Joulunpyhät rauhoittuivat sujuvasti 1000 palaisen palapelin ääressä, onneksi tuo 4-vuotias tuli loppusuoralla hieman avittamaan...


Muutama kuva vielä lasten tekemistä jouluaskarteluista... 
Tämä tonttu on tämän vuoden tuotosta ekaluokkalaiselta, mutta kuusesta löytyi tämä sydämen sulattava ommeltu piparkakku-ukko, jonka tuo pikkumies on tehnyt useampi vuosi sitten?? Olisi ollut tärkeää laittaa vuosiluvut noihin askartelutöihin... :) Täytyypä tsempata jatkossa. Tarhalainen oli tehnyt joulukoristeina mm. tikku-lumihiutaleen sekä neilikoilla höystetyn appelsiinin, jotka molemmat roikkuvat katosta.
Neito oli erittäin ylpeä tuotoksistaan... :)
Lopuksi vielä se parhain, nimittäin itse tuunattu kynttilähurrikaani tai kynttilälyhty, miten sitä nyt haluaa nimittää. Bongasin idean jo aiemmin rakkaudestasisustamiseen -blogista ja päädyin vahingossa toteuttamaan sen omaan kotiin.

Silmiini osui Askossa tarjouksessa oleva kynttilähurrikaani à 9,90 €. Lasi oli mielestäni aivan hassun oloinen käytettäväksi yksinään, mutta toi heti mieleeni viinilasin ilman jalkaa... :) Siispä ostin kaksi lasia mukaan.


Seuraavaksi suuntasin IKEAan, josta hankin kaksi kynttiläjalustaa.


Sekä kynttiläjalustan yläosa että hurrikaanin alaosa olivat täsmälleen saman kokoiset. Ikeasta olisi löytynyt myös puisia kynttiläjalustoja, joihin hurrikaanin alaosa olisi "uponnut" sisään... mutta kun halusin taas vähän sitä bling blingiä, niin ei se nyt vaan voinut olla puuta.... ;)


Sitten reilusti, eli runsaasti, liimaa näiden osien väliin, ylipursunnut pyyhitään hyvin pois ja jätetään liimautumaan. Itse käytin Pattex PL 300 -liimaa, jota mies kaivoi esille kellarista. Hyvin toimi.


Sitten Ikean harmaata lasimurskaa pohjalle ja sopiva kynttilä sisälle.


Näiden kuvien myötä toivottelen kaikille 

3 kommenttia:

 1. Oi miten upeita lahjoja pukki sinulle toi. Olet selvästi ollut kiltti. Joulupukki toi monelle ystävälleni samanlaisen aktiivisuusrannekkeen eli se on ilmeisesti ollut nyt joulun hitti. Upeita koristeita ovat lapset tehneet. Ja entä tuo sinun hurrikaanisi. Tosi upea ja hienosti toteutettu. Oikein hyvää uutta vuotta tv Liisa

  VastaaPoista
 2. juu-u, tooosi kiltti olen ollut... Onneks sitä on jo niin iso, että joulupukkia voi hieman "johdatella" ja avustaa näissä lahja-asioissa... :) Ihanaa uutta vuotta myös sinulle!!!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuullostaa lahjukset, ja hurrikaani on aivan superi!
  Meillä kanssa mies kysyi haluaisinko tuollaisen rannekkeen joululahjaksi. vastasin että EN. case closed. ;)
  Onnelista ja aktiivista uutta vuotta sulle ja teille! <3

  VastaaPoista