tiistai 12. huhtikuuta 2016

Eteisen remontti

Tervehdys!

Eteinen on remontoitu jo lähes kaksi vuotta sitten, päivitys on jäänyt tekemättä, koska hukkasin ennen remonttia ottamani valokuvat... Nyt sitten kaivelin arkistoja rakennus-ajalta ja löytyihän sieltä muutama kuva alkuperäisestä eteisestä. Yritetään pärjätä näillä! :)

Tervetuloa meille... 
toivottaa eteisen ja olohuoneen erottava palkki katossa...
(palkin keskelle on aikoinaan hyppykiikkua varten ruuvattu paksu ympyräpidike, jos ihmettelet sanojen keskellä olevaa metallia alakuvassa)


Sitten palaammekin aikaan n. 10v sitten, jolloin jostakin syystä halusimme vasta valmistuneeseen taloomme eteiseen boordin n. metrin korkeuteen. Tapettiväreinä harmaa alaosa ja kerma yläosa. Eikä tuo edes häirinnyt silmää ensimmäisten viiden vuoden aikana. 


Sittemmin tapetti sai paljon kolhuja ja muutaman repeämänkin, eikä silmää enää miellyttänyt värimaailma eikä boordi. Alakuva otettu eteisestä olohuoneeseen päin, lasitiilit ympäröity pähkinän värisillä listoilla.


No, tapetit pois ja maalitela käteen.
Seinät maalattiin harmaalla, joka yhdessä valkoisen kanssa teki eteisestä paljon raikkaamman.

Olohuoneen puolella katon palkissa lukee:


-totta joka sana. 

Alla hämärä kuva olohuoneesta eteiseen päin. 
Eteisen musta laatta-lattiakin tuntui sopivan hyvin näihin uusiin sävyihin. 


Eteiseen ostettiin Ikeasta suuri peili ja peilin alle kapea laatikosto, jossa säilytetään kenkiä. Hyllylle mahtuu omia kenkiäni aina yksi pari peräkkäin, lapsilla vähän enemmän. 


Tason päälle teetettiin lasiliikkeessä savunharmaa lasilevy, joka tekee tasosta mielestäni tyylikkäämmän. Ikeassa vastaavia lasilevyjä on myynnissä erikokoisiin kaappeihin, ei juuri tähän meidän kokoon.


Koristeena kynttilän lisäksi muutama jättikäpy.


Lasitiilet reunustettiin valkoisella listalla. Eteisestä löytyy myös tuunaamani vaatepuu. Katso täältä.


Eteisen  tekstit, "tervetuloa meille" ja "oma koti kullan kallis" olivat valmiita tarroja, "omin käsin rakkaudella rakennettu" oli omasta tekstistä teetetty. Verkkokauppaa en valitettavasti enää muista. 

Tahdoin ehdottomasti suomenkieliset tekstit, englannin kielisiä olisi löytynyt vaikka kuinka paljon. Jotenkin tykkään, että kun Suomessa asutaan, niin kotonakin lukee ihan perinteistä suomenkieltä... :)  En silti arvostele muiden valintoja, jokainen saa sisustaa kotinsa just niin kuin itse haluaa... :) 

Tältä näyttää meillä eteisremontin jäljiltä. Kohta kaksi vuotta remontista ja tykkään kyllä lopputuloksesta edelleen... :)

Terkkuloin, Satu

4 kommenttia:

 1. Tyylikästä sekä kodikasta teillä. Me kans malattiin muutama vuosi sitten eteishallin paneelit valkoisiksi ja kummasti piristi..tosin taas tuntuu että jotakin uutta eteinen kaipaisi.. vaihtelu virkistää.. muksaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja tyylikästä. Minä en tykkää boordeista yhtään ja kun muutettiin tähän anopin ja apen entiseen huusholliin, niin joka paikassa oli boordia. Ne sai kyllä lähdöt. Mutta ne oli yhden aikaan muodissa. Ihanat nuo tekstit. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä talossa ei oo muodista tietoakaan (ja sen kyllä huomaa...), mennään sisutuksessa (ja vähän kaikessa muussakin) ihan fiiliksen mukaan... :)

   Poista