maanantai 4. huhtikuuta 2016

Höyryävä bagel aamupalapöytään

 Tervehdys!

Kevät ja pensasaidan leikkuu, pojan 9v synttärit, kaksi lyhyttä työviikkoa ylityötunteineen tarkoittaa tasaisen pysyvää matalalentotilaa, mihinkään ei meinaa riittää aikaa... Noh, pensasaidan leikkuu vanhanaikaisesti yksi oksa kerrallaan on kyllä itse asiassa ihan meditatiivista ja rauhoittavaa. Ei tarvitse keskittyä kuin yhteen oksaan kerrallaan... :)


Bageleita ehdin silti leipoa... :) 
Ohje on Kinuskikissalta, täältä, mutta tekovaiheessa tein muutaman muokkauksen... :)

Bagelit 8 kpl

2 tl kuivahiivaa
1,5 rkl sokeria
3 1/4 dl vettä
2 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja

Keittämiseen:
1,5l vettä 
1 rkl suolaa

Pinnalle:
unikonsiemeniä
seesamin siemeniä

Sekoita +42 asteiseen veteen kuivahiiva ja sokeri. Anna seistä hetken ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja vehnäjauhot. Kohota liinalla peitettynä 60min. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi, paina reikä keskelle ja aseta öljytylle pellille kohoamaan. Kohotin bageleita
 n. 20 minuuttia 40 asteisessa uunissa. Alla kuva kohottamisen jälkeen.


Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola. Nosta 1-2 rinkeliä kerrallaan kuumaan veteen n. 30 sec per puoli. Nosta takaisin pellille. Alakuvassa keitetyt bagelit.


Jos paistat bagelit heti, niin ripottele kostealle pinnalle unikon tai seesamin siemeniä.


Jos paistat bagelit myöhemmin, niin kelmuta pelti tuorekelmulla ja siirrä jäähtyneet bagelit pellillä jääkaappiin. Ennen paistoa nosta pelti huoneen lämpöön uunin lämpeämisen ajaksi. Sivele pintaan vettä ja ripottele siemenet päälle.


Bagelit paistetaan 225 asteessa 15-18 min. 


Tein sekä heti paistaen että aamulla paistaen, täytyy sanoa, että aamulla paistaen tuli parempia, hieman pehmoisempia. Tosi nopea tapa saada lämpöistä, höyryävää herkkua aamupalalle... vaatii tietysti hiukan etukäteisvalmisteluja illalla... :)
 

Terveisin, Satu


4 kommenttia:

  1. Täytyypä vinkata Isännälle tästä reseptistä, se kun meillä leivät leipoo.. tai jos ei, niin jospa itse kokeilisin, koska niin maistuvilta näyttää nämä bagelit =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvää oli! Ja eikun kokeilemaan. Onpa luksusta, kun isäntä leipoo leivät... :)

      Poista
  2. Bagelit on ihania ja niitä joskus myös leivon. Ne on kyllä parhaita suolaisten täytteiden kanssa. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvää, en ollut aiemmin tehnyt itse, mutta teen kyllä jatkossakin... :)

      Poista