keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Kirsikka-suklaakakku

Heips!

Synttäreille pääsin kokeilemaan kirsikka-suklaakakkua.
Täytteet tuunasin itse.


Tätä suunnittelin jo loppukesästä, kun keittelin kirsikkahilloa.


Leivo tumma kakkupohja haluamallasi tavalla.
Oma kakkupohjani oli gluteeniton,

Täyte 1:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
0,4dl sokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa
75g tummaa suklaata

Vaahdota vispikerma ja sokerit, lisää notkistettu tuorejuusto ja sulatettu suklaa.
Täytteen alle levitä ohut kerros kirsikkahilloa.

Täyte 2:
1,5 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl kirsikkahilloa
2 liivatetta
3rkl vettä

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää notkistettu tuorejuusto ja kirsikkahillo. Tarkista maku. Liota liivatelehdet pehmeiksi vedessä ja sulata vesitilkkaan. Lisää täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.

Kakun reunat:
2 dl kermaa
75g tummaa suklaata
0,3dl sokeria

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu suklaa.

Suklaaganache:
75g tummaa suklaata
50g maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
nokare voita

Laita suklaat ja kerma kattilaan, sulata suklaa hitaasti miedolla lämmöllä. Kun seos on tasaista, lisää nokare voita kiiltoa tuomaan.

Kokoaminen:
Leikkaa täytekakkupohja kolmeen osaan.
Kostuta alin pohja vaniljamaidolla 
(lasillinen maitoa ja 2tl vaniljasokeria)
Levitä kostutetun pohjan päälle kirsikkahilloa ohut kerros ja lisää täyte 1. (alakuva)


Paina keskimmäinen levy päälle ja kostuta.
Lisää täyte 2.
Nosta päälle päällimmäinen kakkulevy nurin päin, jotta pinnasta tulee tasainen. Kostuta.
Aseta jääkaappiin mehustumaan useammaksi tunniksi, aseta kakun päälle esim. leikkuulauta ja pieni paino, jotta pinnasta tulee suora ja tasainen.
Levitä kakun reunoille suklaa-kermavaahto, tasoita reunat mahd. tasaiseksi.
Levitä kakun pinnalle ganache ja valuta ganachea reunan yli useammasta kohtaa.
Koristele haluamallasi tavalla.


Tämä oli ihanaa. Itse tehdyn kirsikkahillon myötä maku ei ollut esanssinen, eikä kyllä liian kirsikkainenkaan. Ja hyvänä bloggarina kuvat leikatusta kakusta ON tietysti muistettu ottaa... ;)


Mukavaa loppuviikkoa toivotellen,
Satu



4 kommenttia:

  1. Hurja, mitä herkkua!
    Huom! Uusi blogini osoite: http://www.kukkaiselamaa.fi

    VastaaPoista
  2. Ihana kakku jälleen sinulta! Olet sinä taitava ja ahkera leipojakin. Liisa

    VastaaPoista