lauantai 2. marraskuuta 2013

Kuppikakkuja "koko suomi leipoo"

Huomenta!
Mikään ei ole ihanampaa, kuin viikonloppuaamun rentoilu aamutakissa ilman aikatauluja.
Lapsetkin katsovat pikkukakkosta tai piirtelevät rauhassa.
Jotenkin sitä tahtoisi pitää näistä oman perheen pienistä hetkistä kiinni ja joskus
todella harmittaa kun ovikello soi ja hajoittaa tunnelman.
(välillä se soi kyllä hävyttömän aikaisin, jo puoli kymmenen aikaan...)

No, asiaan. 
Olen seurannut tv:stä Koko Suomi leipoo -ohjelmaa.
Ajattelinkin kokeilla valmistaa joitakin voittajaversioita.
 
Kuppikakku-kisan voittajaksi selviytyi Emman sitruuna- ja suklaakuppikakut.
 
Sitruunakuppikakut tein ilman kuorrutetta, kun kaapista ei löytynyt kaikkea tarvittavaa.
 

Sitruunakuppikakut tuorejuustokuorrutteella:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
0,5 dl maitoa
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunan kuorta raastettuna
 
Yllä ohje kopioituna linkin takaa.
Tämä taikina näyttäisi olevan puolitettu tavallisesta 12 kuppikakun tai muffinsin ohjeesta.
Katse kiinnittyi jo tekovaiheessa kohtalaisen suureen rasvamäärään 1dl rypsiöljyä / 6 muffinsia.
 Mielestäni tuo määrä olisi kokonaisen taikinan määrä. Lopputuloksessa tuo näkyi myös siten, että rasva pukkasi läpi muffinssivuoista.
 
Sadunhohteisen ohje nro 1: käyttäisin vain puolet tuosta rasvamäärästä!!
Sadunhohteisen ohje nro 2: Rypsiöljyn maku pukkaa mielestäni epämiellyttävästi läpi, perusasia leivonnassa: käytä voita!!!! 
 
Mutta muuten, maku ok, raikas sitruunan maku. Rakenteessa parantamisen varaa, mutta kokeilen seuraavalla kerralla siis vähemmän rasvan kanssa...
 
Jatkossa sitten suklaakuppikakun koeleivontaa...
 
satumaisin terveisin
Satu

P.S. Päätinkin nyt tässä vaiheessa avata blogin kaikille näkyväksi, jospa joku joskus eksyisi tänne myös kommentoimaan. Onhan tämä aika yksinäistä touhua muuten...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...