lauantai 9. marraskuuta 2013

Isänpäiväkortti kohokuvioinnilla

Huomenta!
Tänään olisi vuorossa isänpäiväkortti.
Olen reilut 10 vuotta sitten ostanut hääkutsukorttien tekemistä varten kohokuviointi-tarvikkeet ja yllättävän hyvin nuo ovat säilyneet kaikki nämä vuodet. Useampi vuosi sitten tosin ostin täyttöpakkauksen kuivahtaneeseen "liimasieneen".
 
Vuosien varrella kaappiin on myö säilöytynyt kaikenlaisia papereita, nauhoja, värejä ym. mitä askartelussa tarvitaan. Kaamea sotku siitä usein kyllä syntyy, kun lähtee tonkimaan kaappia ja hakemaan inspiraatiota.
Tällainen inspiraatio tuli tällä kertaa.
 
Tässä siis alla tarvikkeet. Vasemmalta: liimasienen täyttöpakkaus, sieni, metallikohojauhe, leimasin.
 
 
Ja sitten vielä kuumailmapuhallin.
 
 
Kasta leimasin liimatyynyyn ja paina kuvio haluamaasi paperiin.
 
 
Kaada heti päälle kohojauhetta, heiluta ja kaada irtoava jauhe pois paperilta.
 
 
Tässä alla kuva, jossa jauhe on siis tarttunut liimakuvion mukaisesti.
 
 
Sitten puhallellaan kuumailmapuhaltimella hitaasti kuumentaen, jolloin matallijauhe sulaa yhtenäiseksi kuvioksi. Liian kauan tai liian läheltä tehty kuumentaminen polttaa kuvion, jolloin jälki ei ole enää kaunis. 
 
 
Tein lehti-kuvioita kolmelle eri väriselle paperille. Sitten leikkasin kuviot irti. Alla hauska kuva siitä, miten erioloinen sama kuva on irti leikattuna. Vasemmalla olevat lehdet (keltainen ja ruskea) ovat siis irtileikattuja, oikealla samat lehdet ovat vielä kiinni alkuperäisessä paperissa. Vaikutelma on aivan eri.
 
Kortin pohjaväriksi valikoitui musta, päälle laitoin osittain kimaltelevasta paperista lehtikuviota.
 
 
Leikkasin kortin etusivun hieman lyhemmäksi ja reunaan sivelin liimareunuksen, kohojauheen ja kuumensin sen sulaksi kultareunukseksi.
 
 
Lopuksi päälle vielä lehti-kuviot. Liimasin kuviot kiinni kaksipuoleisella paksummalla teipin palalla, jolloin kuviot nousevat jonkin verran irti alustastaan ja tekee kolmiulotteista vaikutelmaa.
 
 
 
Sisäpuolelle vihreä paperi + tehosteraita. Tässä kohtaa tulostin sanoi itsensä irti, joten täytyi raapustaa teksti tuonne kortin sisälle käsin...

 
Tässä vielä valmiista kortista etukuva.
 
 
Tämän vuoden isänpäivään sopii syksyinen lehtikuvio, joku toinen vuosi on maassa saattanut olla luntakin. Näillä mennään! :)
 
Satu
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti