sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Villahousut

Blogirästejä vähentääkseni täytyypi päivitellä myös muita touhuja.
Mummo kutoo lapsille jatkuvalla syötteellä villasukkia ja villapaitoja. Ilman villahousuja ei pelkkää paitaa kuitenkaan tule puettua päälle kuin harvakseltaan. Melkeinpä talvipakkasilla lapsilla on välihaalari päällä, jolloin villapaidan käyttö jää hyvin vähään.
 
Jälleen oli mummon kutimet soineet ja 3-vuotias sai villapaidan. Kauppareissulla lankahyllyn tuntumassa keksin, että teenpä tytölle villahousut ja langan valitsin umpimähkään villapaidan värejä muistellen. Lanka oli muistaakseni ihan perus 7 veljestä.
 
Ohjetta villahousuihin sitten googlasin urakalla ja löysin kivan mallin täältä Koukutetun blogista. Alkuperäinen ohje on Garn studion, mutta tuon alkuperäisen kuvan perusteella en olisi kyllä ohjeeseen tarttunut... :)
 
Tein ensin resoria 10 cm, jonka jälkeen purkasin  koko työn pois, aloitin uudelleen huomattavasti pienemmällä silmukkamäärällä kuin alkuperäisessä ohjeessa. Taisipa olla yli 20 silmukkaa vähemmän. Lopputulos oli yläresorin osalta aivan nappi, alkuperäisellä ohjeella yläresorista olisi tullut liian löysä. Jos nyt tekisin tällä ohjeella uudelleen, niin lisäisin n. 5cm pituutta juuri tuonne samaiseen yläresoriin. Mutta toimii näinkin oikein hyvin.
 

 
Aika hyvin tuo väri lopulta osui yhteen mummon villapaidan kanssa.


 
Suosittelen, mukavan malliset villikset, alle mahtuu myös ohuet collegehousut.
 
Talvea odotellessa.... :)
Satu
 
 


2 kommenttia:

  1. Kaunista! Olen tykännyt tuosta Dropsin mallista paljon, ja villahousut ovat menneet monta talvea tuon käännettävän resorin takia. Saattaapa olla että mahtuisi vieläkin nykyään jo 5 v tytölle:)

    VastaaPoista