perjantai 8. marraskuuta 2013

Kaulahuivi, pipo ja tupsuohje

Moro!
Kaikkea kivaa on taas tullut väkerrettyä, mutta päivittäminen on jäänyt tekemättä.
Lapsille on tuossa tarjoiltuna kolmen ruokalajin iltapala, joten sen verran olisi nyt aikaa päivitellä... :)
Aiemmin jo hehkutin, kuinka ihanaa lankaa on tuo Novitan Naava. Paksua, pehmeää ja pipona ei mielestäni kutitakaan. Kiva neuloa, kun valmista tulee nopeasti. (enkä saa tästä mainoksesta rahallista tukea..... heh!)
Kaulahuivin kaavaa surffailin pitkään netissä. Halusin jotain kivaa. Ja tämä mielestäni sitä nyt on!
Ajattelin ensin tehdä puolipatentti-neulosta, mutta osoittautui hiukan liian vaativaksi, kun huivi oli määrä tehdä koulutuspäivän aikana samalla luentoja kuunnellen. Sitten löysin erään blogistin itse kehittelemän tyylin, jonka ulkoasu muistuttaa puolipatenttia. Myöhemmin nyt surffatessani en enää löytänyt kyseiselle sivustolle. Harmi, koska olisin mielelläni laittanut tähän linkin. Samasta syystä en halua nyt paljastaa tätä neuleohjetta.
(Olen huomannut blogeja seuratessani, että osa bloggaajista ei ilmoita alkuperäistä idean lähdettänsä tekstissänsä, antaa ymmärtää keksineensä ajatuksen itse, vaikka usein lähde kyllä myöhemmin paljastuu. Itse ajattelin yrittää toimia toisin.)

36 silmukkaa, puolipatentin tyylinen neulos ja pituus 130cm.


Lopputulos on joustava ja pehmeä, paksun täyteläinen... tammitynnyrinen :)

Seuraavaksi valmistui pipo, samalla kaavalla kuin aiemmin, joten en sitä tähän toista.


Lopuksi vielä ihan oikea ohje tupsun tekemiseen. Itse olen niin kauan tehnyt tuolla "laiskanmiehen" ohjeella, joka löytyy aiemmista postauksista, että piti hieman kysyä eskarilaiselta neuvoa. Eskarilainen kun on työstänyt niitä tupsuja niin kotona kuin eskarissakin...


Leikkaa pahvista kaksi samankokoista ympyrää, joiden keskelle tee reiät.


Kieputa lankaa paksulti ympäri.Kun lankaa on riittävästi, niin leikkaa saksilla langat reunasta poikki koko ympyrän kehältä.Raota pahveja erilleen, kieputa keskeltä naru ympäri ja kiristä tosi kireälle.


Sitten leikkaa tai revi pahvit pois.


Tadaa, valmis tupsu pipoon kiinnitettäväksi.

Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille.
Meikä jatkaa seuraavan tuotoksen kutomista samalla "Vain elämää" seuraten...

Satu2 kommenttia:

  1. ihanan tasaista tuo huivi ja ihana kuvio <3 Itse olen tällä hetkellä haksahtanut frilla-huiveihin - niitäkin on niin nopeaa kutoa ja lanka on kevyttä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, frillahuivit on ihania! Itse en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan niiden tekoa, mutta täytyy siis rohkaistua... :)

      Poista