maanantai 4. marraskuuta 2013

Semifreddoa

Mmmmm.
Pitkästä pitkästä aikaa tuli tehtyä mustaherukka-semifreddoa viikonloppuna jälkiruoaksi.
Semifreddo tarkoittaa puolijäistä ja maistuu mielestäni ihanan kermaiselle jäätelölle, jossa siis  marjainen raikastus seassa.
Tässäpä ohjetta.
Ohjeen alkuperää en valitettavasti muista, olen kirjoittanut sen jostakin ylös resepti-vihkooni vuosia sitten...
Mustaherukka SEMIFREDDO (gluteeniton, laktoositon)
6 annosta
1,5dl siivilöityä mustaherukkahilloa (tai jotakin muuta hilloa)
tai
2 dl mustaherukoita
1,5dl vettä
1 dl sokeria
3 kanamunaa
3 dl kermaa
1,5dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Kuumenna kattilassa vesi+marjat+sokeri kiehuvaksi,
keitä 5-10 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä.

Soseuta sauvasekoittimella


painele siivilän läpi


ANNA JÄÄHTYÄ!

Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. (huoneenlämpöiset kananmunat vatkautuvat parhaiten)
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vatkaamisen lopussa 3/4dl sokeria joukkoon.

Vatkaa keltuaiset ja 3/4dl sokeria "vaahdoksi".

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.


Sekoita 1,5 dl jäähtynyttä marjasosetta (tai valmista hilloa) keltuaisvaahtoon.


Kääntele valkuaisvaahto kermavaahdon sekaan.
Laita tarjoiluastiaan sekaisin marja-keltuaisseosta ja valkuais-kermaseosta.


Tässä alla lopullinen sekoitus.


Ohje kehoittaa pakastamaan 4 tuntia kelmulla peitettynä,
mutta laakeassa vuoassa jäätyi jo kolmessa tunnissa kokonaan.

Sairaan hyvää, suosittelen.

Sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon sekä laktoosittomaan, jos valitset laktoosittoman kerman.

Satu





4 kommenttia:

  1. Mää en kestä kun oot niin kätevä emäntä! :) Luin blogisi nyt läpi, ja täytyypä lukea jatkossakin.
    t.Veera

    VastaaPoista
  2. Ihania juttuja, vähänks oot taitava! :) mukana kuin pukama!
    ps. vinkki - ota sananvahvistus kommenteista pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Sanavahvistus otettu pois.... ei mitään käsitystä mitä tarkoittaa, mutta kiitti kuiteskin vinkistä :)

      Poista