sunnuntai 4. toukokuuta 2014

7-vuotiaan Beyblade-kaverisynttärit

Heipähei!!

Poikani 7-vuotis-kaverisynttärit päätettiin järjestää Beyblade-teemalla. 
Poika kun on aivan hurahtanut noihin "nykyajan hyrriin". Beyblade-hyrräthän vedetään perinteisesti kieppumaan muoviareenalle, jossa ne taistelevat keskenään ja se voittaa, jonka hyrrä pyörii pisimpään. (tiesithän... ;))

Synttärikutsut tein aukevana korttina. Kutsun sai 7 kaveria, joista 6 pääsi paikalle.


 Teeman mukaisesti toteutin muutamia askarteluja:

Bayblade-pillit


Beyblade-cocktailtikutPopcorn-kipot

Tarjolla oli cocktail-naposteltavia: nakkia, lihapullia, viinirypäleitä, kurkkuja, vesimelonin paloja. Lisäksi keksejä, vaahtokarkkeja tikun päässä sekä popcornia kipoissa. (Allergioina huomiotavia: vähälaktoosisuus, soijaton, munaton, pähkinätön, manteliton + yksi diabeetikko)

Kakut olen täysin hylännyt kaverisynttärien tarjoilulistalta, tällä kertaa myös muffinsit ym. leivonnaiset saivat jäädä, kun tuntuu ettei niillä ole menekkiä.

Vaahtokarkkeihin tikku kiinni, sivelin pintaan ohuen kerroksen sulaa tummaa suklaata, jota ohensin hieman kermalla.

Sitten dippaus strösseleihin ja kovettumaan. 


Laitoin kaksi kuppia täyteen koristekiviä, joihin tikut oli helppo tökätä pystyyn.


Tässä valmiit vaahtis-tikut. Osan laitoin ilman kuorrutetta, siltä varalta, että strösselit eivät miellytä. Huom, jos teet edellisenä päivänä, niin säilytä vaahtikset ilmatiiviisti.Alla kattaus. Pikkukippoihin tuli ketsuppia, sinappia ja American-dippikastiketta cocktail-naposteltavien dippailua varten. Juotavaksi Angry Birds-limppareita ja Pepsi Maxia...


Tarjottavat olivat pyörivällä alustalla...


Koska porukkaa oli paljon, niin pyöriviä tarjottimia oli pöydällä kaksi.


Tämän kattauksen jälkeen oli jäätelökattauksen vuoro.

Tarjolla oli mansikan, päärynän, salmiakin ja suklaan makuista jäätelöä sekä kahdeksaa erilaista strösseliä, joita sai ripotella annokseensa. Olin ostanut myös suklaa- ja kinuskikastiketta, mutta jätin ne kuitenkin pois tarjottavista.Jätskiannoksen päälle sai sitten tuikata sateenvarjon...


... ja hilutikun. :)


Ohjelmaakin oli Beyblade-teemalla. Kaikilla vierailla oli mukana omat beybladet, niin kuin kutsussa oli pyydetty. Juhlijat jaettiin kahteen joukkueeseen, jotka sitten kisailivat keskenään. Mieheni oli tehnyt kaksi rataa, jossa beybladet sitten kisailivat.

Ensimmäisellä radalla piti yrittää saada beyblade menemään mahdollisimman pitkälle rataa pitkin. Sitä suuremmat pisteet sai, mitä pidemmälle pääsi. Joukkueen jäsenten pisteet laskettiin yhteen.


Toisella radalla oli kaksi eri tehtävää. Ensin jokainen vuorollaan yritti saada oman beybladensa pysähtymään mahdollisimman lähelle "tikkataulun" keskustaa. Jälleen pisteet laskettiin yhteen. Viimeinen rata tehtiin tiimityöskentelynä levyä kallistellen. Yksi beublade piti saada kulkemaan mahdollisimman monen kulma-alueen läpi ja jokaisestä läpimenosta joukkue sai pisteen. 


Lopuksi pisteet laskettiin yhteen ja voittajajoukkue palkittiin tikkarein. Täytyy kyllä sanoa, että yllättävän hyvin koko kisa sujui. Ihanan keskittyneesti pojat jaksoivat seurata sivusta muiden suorituksia ja odottaa omaa vuoroaan, kukaan ei lähtenyt juoksentelemaan ympäri taloa... :)

Meiltä edelleen jaetaan mukaan synttäripussit vieraille.
 Jokainen saa ottaa oman tapansa asian suhteen, itse olen lähtenyt tähän pussukka-linjaan... :)

Tällä kertaa löysin väreihin sopivat pussukat valmiina, joihin liimasin sopivan kuvan.


Pussin sisälle tuli pieni kirjoituslehtiö, kuulakärkikynä, avaimenperä, minitölkki (jossa ilmeisesti jotakin rakeista karkkia) ...


... sekä eskarin synttärikarkeista ylijääneet lakut. Tuotteet hankin jo vuodenvaihteessa joulualennusmyynneistä, joten pussin sisällölle tuli hintaa ilman lakuja 2,15 euroa. Lakutkin on laivalta ostettu isossa säkissä, joten niidenkin hinta jää vähäiseksi. 


Tässä pussirivistö...


Takapuolella kiinnityslappuna tietenkin Beybladen kuva.


Sellaiset synttärit tällä kertaa. Pojat viihtyivät, välillä desibelit karkasivat, mutta yllättävän nopeasti ne tänä vuonna ohitse menivät. Vapaata leikkiaikaa jäi vain 15 minuuttia, joten juhlat olisivat voineet kestää hieman kauemminkin, kuin 1,5 tuntia. 

Terkuin,
Satu

3 kommenttia:

 1. Moi Satska:) näytti kivoilta synttäreillä ja nuo herkut maistuivat varmasti :) terkuin Ode

  VastaaPoista
 2. Mä en kestä, sä olet kyllä niin mahtava juhlien järjestäjä! Näyttää tosi hyvältä ja kivalta ja onnistuneelta kaikki, niin lasten kuin sukulaistenkin kemut! Ja viirinauha on oikein bueno myös. Mä olen laiskana kerinyt talteen meidän paperisen viirinauhan ja viritellyt sen juhliin esille jo useampana vuotena. ;)

  Oikein iloista ja onnellista äitienpäivää huomiselle! <3

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia vain kommenteista ja kehuista... Juhlien järkkääminen on kyllä kivaa!!! Kyllä mäkin nyt laskostelin tuon viirinauhan ja nuo ikean pallukatkin kasaan, jospa ne joskus taas löytäisivät juhlan tullen seinälle... :)

  VastaaPoista