Lyhyesti ja ytimekkäästi...
Poropiirakka
Pohja: vähintään 28cm vuokaan
150g voita
2dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1 dl juustoraastetta
0,5 dl vettä
Täyte:
100-150g savuporoa
1 purjo
1 punasipuli
1 prk smetanaa
2dl ruokakermaa
3 munaa
1 prk raejuustoa
persiljaa
persiljaa
mustapippuria
juustoraastetta
Nypi pehmeä voi, jauhot ja juustoraaste sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele vehnäjauhojen avulla piirakkavuoan pohjalle. Pistele haarukalla. Vuoraa foliosta reunus taikinalle ja esipaista pohjaa 10min 225 asteessa.
Pilko sipuli ja purjo pieniksi. Kuullota sipuleita, lisää joukkoon savuporo, smetana, ruokakerma ja kananmunat. Älä kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettu persilja, mausteet ja raejuusto.
Kaada täyte esipaistetun taikinan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 30min. Koristele tuoreella persiljalla.
Savuporo on erittäin suolaista, itseäni mietitytti todella tuo raejuuston lisääminen piirakkataikinaan, epäilin sen tekevän piirakasta rakenteellisesti oudon. Mutta ilman raejuustoa täyte oli aivan liian suolaisen makuista, joten raejuusto päätyi täytteeseen. Lopputulos oli oikein hyvä, edelleen omaan makuun hiukan liian suolainen (tosin käytin 150g savuporoa omaan piirakkaani), mutta rakenne oli täydellinen, eikä lopputuloksesta todellakaan olisi uskonut täytteen sisältävän raejuustoa.
Siispä suosittelen savuporoilemaan!
Satu
Kiitti vinkeistä ;)
VastaaPoista